De 100 doelpogingen van de B1

Geen brandalarm, wel een overwinning en 100 doelpogingen voor de B1, in de oefenwedstrijd tegen Fortissimo.

Waar de C1 na tien minuten buitenstond vanwege een brandalarm, had de B1 pech onderweg. Op de A12 was een Mercedes tegen de vangrail gereden en daardoor stonden we een half uur in de file. Eenmaal aangekomen konden we dan ook direct het veld op. Fortissimo B2 was de tegenstander.

Oskar had in de auto al gevraagd hoeveel doelpogingen we zouden doen deze wedstrijd en hoeveel we er daarvan zouden scoren. De heren kwamen uiteindelijk tot het compromis van 1 op 7, een doelpunt per zeven doelpogingen dus. We moesten zeker vijf of zes doelpunten gaan maken. Tussen de 40 en de 50 doelpogingen in totaal dus.

Eenmaal begonnen leek het wel alsof de B1 al weken in de zaal aan de gang was. Het baltempo lag hoog en er werd veel, heel veel geschoten! De eerste aanval had er na twaalf doelpogingen (allemaal schoten) al twee inliggen. De rust werd bereikt bij 2-5.

In de tweede helft werd het allemaal nog gekker, het ging zelfs zo snel dat de coach regelmatig de tel kwijtraakte, zoveel werd er geschoten! Eindstand: 2-9.

Toen Oskar de pogingen van iedereen bij elkaar optelde, kwamen we uit op een mooi aantal: precies 100! Daarvan hebben we er negen gescoord, iets minder dan 1 op de 10 dus.