Presentatie jaarprijs Tijd voor Korfbal

Afgelopen dinsdagavond mocht ik namens Synergo de inzending voor de jaarprijs Tijd voor Korfbal presenteren. In een chique trainingscentrum van de KNVB in Zeist werden de delegaties van KV Tilburg, DOS/WK en Synergo ontvangen.

Synergo bleek meteen een soort thuisvoordeel te hebben, want ons publiek was met tien man sterk afgereisd, terwijl de andere clubs het met respectievelijk twee en drie aanwezigen moesten doen. Nadat er eerlijk geloot was wie als eerste mocht (moest?), konden de presentaties beginnen.

KV Tilburg mocht het spits afbijten en gaf een ontzettend leuke presentatie met als thema ´Een kijkje in de keuken…´  De presentatrices namen een aantal van hun activiteiten door en gaven steeds alle benodigde ingrediënten voor een geslaagd evenement. Ik vond het heel inspirerend en heb ook echt een aantal dingen gehoord die wij bij Synergo misschien ook zouden kunnen gaan doen. Omdat dat een van de belangrijkste criteria is voor het toekennen van de prijs, dicht ik KV Tilburg grote kansen toe…

Daarna kwam DOS/WK, dat in mijn ogen vooral een breed ledenwervingsverhaal hield. Zij staan met hun club, na een dip van een aantal jaren, eigenlijk weer aan het begin van de ledenwerving. Ook zij zijn goed bezig, maar voor ons bevatte de presentatie minder nieuws.

Ten slotte was ik aan de beurt. Het bleek dat mijn interactieve opzet, met een filmfragmentje van Youtube, een Powerpoint 2007-presentatie en een fragment van de dvd, iets te veel van het goede was voor de faciliteiten van het KNKV (en de laptop van Anne). Het was óf het filmpje óf de Powerpoint. Na een hoop geklungel, strenge blikken van de juryvoorzitster en een geïmproviseerde pauze voor het publiek, kon ik dan toch starten. De inhoud van het filmpje (jullie weten wel, die van het schoolkorfbaltoernooi van 2007) heb ik echter na moeten vertellen. Na deze chaotische start ging de rest van de presentatie redelijk vloeiend (ik heb geen idee meer van wat ik nu precies gezegd heb en dat is meestal een goed teken) en ook de vragen van de jury wist ik (over het algemeen) gloedvol te beantwoorden.

Ons sterke punt is denk ik geweest dat we niet ons hele project hebben belicht, maar echt een van onze speerpunten eruit hebben gehaald. Het schoolkorfbaltoernooi was natuurlijk al een bestaande succesformule, waar wij op ingehaakt zijn met wat extra wervingselementen. Zoiets is eigenlijk door iedere club makkelijk over te nemen en het kan binnen Synergo voort blijven bestaan als het project Tijd voor Korfbal ten einde loopt. Ook dit is een van de criteria waarop beoordeeld wordt, dus…

Of we hiermee de jury ook hebben weten te overtuigen, horen we zaterdag de 31e, op de landelijke bijeenkomst voor Tijd voor Korfbal-verenigingen. Daar bepaalt ´het publiek´ vervolgens voor de helft mee wie er gaat winnen. Ik vind het knap spannend, want de 2000 euro die verbonden zijn aan de eerste prijs zijn natuurlijk van harte welkom. En de eer is ook leuk.

Volgende week dinsdag mag Mamoun ook presenteren. Dit keer voor een jury van de ´Appeltjes van Oranje´, met ons tweede speerpunt: de moskeetrainingen. Ook dit is weer superspannend, dus als er mensen zijn die toevallig dinsdagmiddag 27 oktober in Apeldoorn moeten zijn, zijn ze van harte welkom om Mamoun aan te moedigen!

Femke