Synergo B1 – De Meeuwen B3

Op zaterdag 10 oktober moesten wij, de B1, spelen tegen Meeuwen.

Ik had er niet zo’n zin in, omdat ik aan de kant zat. De rest van het team, behalve ook Erik (ook hij zat aan de kant) en ik, hadden wel zin om te spelen. Alleen toen het begon te regenen, werden ze iets minder blij. Met het publiek was het ook niet mis, er waren een heleboel mensen komen kijken. Iedereen hoopte op een super goede, leuke, maar alles behalve spannende wedstrijd. Eigenlijk kwam dat vooral, omdat Oskar aan het begin meldde, dat deze ploeg (Meeuwen) laatste stond. Dus de B1 had er wel vertrouwen in.

In het begin ging het dan ook super! Heel snel scoorde Lennart en Rik, beiden een schot, wat alles behalve te misprijzen was. In de verdediging ging het iets minder goed, jammer genoeg. Al snel was het 2-2. Meteen na de wissel van kant, scoorde Lennart een doorloopbal en niet veel daarna ook nog een schot! De 1e aanval scoorde dan wel veel, maar ze lieten ook wel veel door, want na Lennart zijn 2e en 3e doelpunt, liet zijn vak, jammer genoeg, weer 2 doelpunten door. Ze wisselden van vakken en nu liet iemand uit de 1e verdediging een bal door. Op dat moment hield Onur (ja, ja, het was super gezellig en super, super, super nat op de bank) zijn paraplu (Onur, als je dit leest, was het jou paraplu?) voor mijn gezicht, waardoor ik niet zag wiens schuld het was.

Nu komt het leukste stukje van de hele wedstrijd! Geloof het of niet, maar wij, oké als ik eerlijk ben Kim, heeft de eerste STRAFWORP van de B1 gemaakt! Na vele missers, hebben we nu ook eindelijk een keer een strafworp niet gemist! Dus Kim, we zijn allemaal super trots op je! Het volgende doelpunt, was gelukkig van onze kant en maakte Ruben, een super schot! Alleen jammer genoeg, werd kort daarna ook een doorloopbal doorgelaten. (nu staat het 6-6). Weer scoort de tegenpartij een doelpunt, het was een soort kort kansje en een soort doorloopbal in één, maar gelukkig, Kim scoort een doorloopbal. Ze wisselen van vakken, het staat nu 7-7, en we hebben nog maar een paar minuten. Op de bank zitten Erik, Onur en ik heerlijk te verkleumen en hopen Erik en ik dat we nog de laatste 5 minuten mogen spelen en gelukkig moet ik gaan warmlopen om er zo ingezet te worden. Als ik aan het warmlopen ben en (gelukkig) niet oplet, scoort de tegenpartij weer, maar gelukkig scoort Ilan een korte kans.

Met nog twee minuten te gaan, wordt de druk steeds groter en dan vraag je je af, en al helemaal als je aan de kant zit, hoe het kan dat er in één aanval makkelijk 10 schoten gemist worden… 1 minuut voor tijd, word ik er in gezet. Oskar, ik vraag me nog steeds af waarom… (volgens mij heb ik de bal niet vast gehad, haha) Dan gaat het fluitsignaal. Het team is niet blij, maar ook niet verdrietig. Vanaf de kant leek de tegenpartij niet goed, maar als je speelt is dat natuurlijk heel anders..

Hopelijk winnen we volgende week, aankomende zaterdag, de wedstrijd wel!