Tiel ’72 2 – Synergo 6

Na 2 ruime nederlagen tegen de nummers 1 en 3 in onze poule, nu op bezoek bij de nummer 2, Tiel ’72.

Ondanks onze ruime teambezetting (7 heren, 5 dames) gaan we “op reis” zonder reserves. Met de minimale teambezetting van 4 heren-4 dames (yessss, iedereen in de basis, hihi) is een opstelling fabriceren iets minder eenvoudig. Uiteindelijk hebben we 4 “vrijwilligers” voor de eerste aanval gevonden, en de rest mag het andere vak opvullen.

Terwijl de scheidsrechter de wedstrijd influit, horen en zien we in de verte een donkere wolk naderen, met onweer. De flitsen en roffels volgen elkaar snel op. Gelukkig waait de onweersbui langs het veld en krijgen wij enkel in de eerste helft wat druppels op ons hoofd.

Tiel ’72 is een jong team, met heel verzorgd korfbal. Ze vallen gevarieerd en efficient aan, enigszins geholpen in de 1e helft dankzij 7 strafworpen. Wij hebben moeite om hier een antwoord op te vinden. Met rust kijken wij tegen een 12-3 achterstand aan.

Rust

In de rust komen wij tot de logische conclusie dat onze huidige tactiek niet werkt. We besluiten in de verdediging achter te gaan verdedigen, en minder risico te nemen als een tegenstander doorbreekt, daar de scheidsrechter heel gemakkelijk strafworpen geeft. In de aanval besluiten we ook meer op de doorbraak te gaan spelen.

Tweede helft

In de tweede helft blijkt dat onze aangepaste tactiek werkt. Tiel is nog steeds beter, en wij hebben nog steeds moeite om te scoren, maar de einduitslag is iets meer het aanzien waard, 19-6 (dus de 2e helft met 7-3 verloren voor de niet-wiskundigen onder ons).

Vooraf hielden we al rekening met een nederlaag, en dat kwam uit. Als we in de Lotto ook zo een voorspellende blik hebben, komt het helemaal goed!

Het geeft veel vertrouwen richting de zaal dat we kunnen omschakelen (andere aanvalstactiek, achterverdedigen), maar we scoren wel nog moeizaam. Hopelijk ligt het aan de omstandigheden buiten, en brengt de zaal ons meer doelpunten.

Volgende week Animo, hopelijk kunnen we dan eindelijk ons welverdiende eerste punten pakken!!!