Drie punten op een regenachtige zondag

Lag het aan de regen? Synergo 3 hield als enige seniorenploeg twee punten over aan de zesde speelronde van de veldcompetitie.

Synergo 4 verdiende een punt in de uitwedstrijd tegen medekoploper EKCA. Het ging de hele wedstrijd gelijk op, maar in de slotminuut schoot een EKCA-heer van grote afstand raak en besliste daarmee de wedstrijd. Het vierde bleef met een kater achter en moet tot het voorjaar wachten op revanche.

Synergo 3 trapte om 11.30 af tegen het nog puntloze Die Haghe. Vijf verliespartijen en een flink negatief doelsaldo deden vermoeden dat het een makkie zou worden, maar niets bleek minder waar. De Hagenezen hadden twee sterke heren meegenomen en namen brutaal de leiding. Synergo kon echter bijblijven en nam in de tweede helft uiteindelijk afstand. Met de 13-10 eindstand, blijft het derde in de achtervolging op de koplopers Sporting Delta en Movado.

Synergo 2 speelde tegen koploper Noviomagum. De eerste helft verliep zeer tegenvallend voor het tweede. De aanval kwam niet echt uit de verf (getuige de 4-7 ruststand) en verdedigend maakte de ploeg te veel fouten. Na rust liep de ploeg van Marc in eerste instantie nog even achter de feiten aan (tussenstanden 6-9 en 7-10), maar langzaamaan kroop Synergo dichter bij. In de hectische slotfase kwam Synergo 2 in de laatste minuut via een strafworp van Robin op gelijke hoogte.

Synergo 1 had niets minder dan twee punten nodig tegen nummer zeven Swift uit Amsterdam. Synergo begon prima en het ging tot 5-5 gelijkop. Daarna liep het aanvallend wat stroever en namen de Amsterdammers afstand. In de tweede helft deed het eerste verwoedde pogingen om het gat van vier punten te verkleinen, maar zonder succes.

Volgende week is de laatste ronde van de veldcompetitie.