Wedstrijdverslag Synergo 6 – VIKO 3

Synergo 6 – VIKO 3

Nieuwe ronde, nieuwe kansen!

Vandaag de eerste thuiswedstrijd. We zijn bijna op volle oorlogssterkte, Ewoud moet werken, maar Renske is terug van vakantie. We verwelkomen ook onze nieuwe dame, Sjaane!

Vandaag staat de wedstrijd tegen VIKO 3 op het programma. Vorige week hebben zij thuis verloren met een doelpunt verschil, dus wie weet kunnen we onze eerste punten pakken.

Met publiek langs de kant beginnen wij vol goede moed aan de wedstrijd. Kijken of we kunnen leren van de fouten van vorige week, gesteund door het thuisvoordeel. De omstandigheden zijn ideaal, een lekker najaarszonnetje schijnt over het veld, er staat weinig wind en er is een enthousiast publiek.

De eerste helft blijkt dat we aanvallend moeite hebben met de hangende heren van VIKO. Vooral de heren krijgen alle ruimte voor het schot, maar als we mis schieten is er altijd wel een lange heer van VIKO die de rebound pakt. En wederom laat ons schot het afweten… scoren blijft lastig! De eerste helft gaat redelijk gelijk op, VIKO gaat iets efficiënter met zijn kansen om, waardoor we bij rust met 3-5 achterstaan.

In de tweede helft tonen wij onze veerkracht. We zetten de aanvallen iets geduldiger op, dubbelen goed om de heren van VIKO weg te lokken van de korf, en het werpt zijn vruchten af. Na tien minuten hebben we de stand gelijk getrokken, 5-5!

Met hervonden krachten proberen we de wedstrijd om te buigen in ons voordeel. Het spel ziet er veel beter uit, wat kleine aanpassingen in de verdediging hebben ook het gewenste resultaat, en een gelijkopgaande strijd ontwikkelt zich. Beide teams scoren om en om, maar geen van de twee teams weet een (beslissend) gaatje te slaan. We komen een keer op voorsprong, maar weer weet VIKO de stand gelijk te trekken.

Dan begint de spannende eindfase van de wedstrijd. De tussenstand is 9-9. Vijf minuten voor tijd weet VIKO op voorsprong te komen. We doen ons best om weer langszij te komen, maar zonder geluk en resultaat. In de laatste minuut weet VIKO nog de beslissende te maken, waardoor wij na het laatste fluitsignaal gedesillusioneerd naar het score bord kijken: 9-11 verloren, waar meer in had gezeten. We hebben onszelf en het publiek laten zien dat we in deze klasse meekunnen, zodra we onze kansen maar af gaan maken.

Veel trainen op het afmaken, en in de wedstrijd ons hoofd koel houden en onze momenten beter kiezen…

Heel veel dank aan het publiek dat ons steunde, en als er nog meer Rood Blauwen op de banken zitten (STAAN???) weten we zeker dat we in deze klasse mee kunnen draaien!