Spannende wedstrijd voor de E3?

De E3 begon aan de spannendste wedstrijd van het zaalseizoen. Bij winst zou de E3 alleen boven aan staan en zouden ze vanaf deze week het kampioenschap zelf in de hand hebben.

Goede training was woensdag ver te zoeken. Niet geconcentreerd, maar ondanks dat toch door gaan met het oefenen van de tweede aangeef. Want ja de E3 kan heel goed met aangeef korfballen, alleen als ze goed verdedigd worden is een tweede aangeef wel fijn en tegen deze tegenstander zou dat wel van pas komen.

De wedstrijd

De wedstrijd startte om 9.00 met als scheids onze fantastische Ymre Willemse. De kinderen begonnen om 8.45 met inschieten, doorloopballen nemen en achter elkaar aan rennen. Zo’n 5 minuten voor de start van de wedstrijd ging ik bespreken met de kinderen wat we vandaag in de wedstrijd terug wilde zien. Daar kwam dan toch echt het antwoord wat je als coach trots maakt. Ze wilden graag die tweede aangeef oefenen. En veel doelpunten scoren. Van de vorige keer wisten we nog dat ze 2 goede jongetjes hadden, 2 kleine spelers en 2 hele goede lange meiden. Met deze doelen ging de wedstrijd van start.

Eerste kwart

In het eerste kwart stond Jopke ernaast en daardoor speelde Jan als dame. Het begon al snel goed voor de E3. Snelle acties, passes en daardoor al snel 3 goals van Jan, als volgt kregen we 1 tegen doelpunt van een lange dame, maar daar lieten we ons niet gek door maken. Want de goals bleven vallen, Timo met een mooie tweede kans doordat hij hem goed afving en ook nog 2 afstandsschoten van Jan, waardoor het na de eerste 10 minuten al 6-1 stond voor de E3.

Tweede kwart

Het tweede kwart stond Timo eruit en zette Fiducia hun sterkste opstelling in het veld, maar ook dit kon de E3 niet tegen houden. Met veel passfouten omdat ze lang waren, kwam de E3 niet aan scoren toe, maar de tegenstander door ook niet omdat we goed aan het verdedigen waren. De tussenstand in de grote pauze was 7-2.

Derde kwart

In het derde kwart ging onze speelster Froukje eruit en werd Timo een dame. In dit kwart scoorden wij de mooiste goal van de wedstrijd. Er werden weer goede acties gemaakt waar mooie goals van o.a. Jopke en Karsten uit kwamen. En de tweede aangeef werd goed geoefend. Hierdoor konden we vaak een doorloopbal nemen en soms zelfs scoren.

De stand was 13-3 waardoor Jan zei we kunnen nu echt niet meer verliezen, maar Karsten reageerde hierop met ‘weet je de vorige wedstrijd nog? Toen stonden we 8-3 achter met nog 1 kwart te gaan en hebben wij uiteindelijk gewonnen met 8-9.’ Dus kwamen we tot de conclusie dat de wedstrijd nog niet gespeeld was.

Vierde kwart

In het vierde en laatste kwart stond Jan eruit en moest onze kleinste dame (Froukje) tegen de langste en beste dame van de tegenstander. Door goed verdedigen van Froukje, die heel goed de trambaan geoefend had tijdens de training en deze goed uitvoerde, scoorde die dame maar 1 keer in dit kwart.  Ook was het schot van Jopke opgewarmd en ging de ene na de andere goal van haar erin. Toen floot Ymre de wedstrijd af en heeft de E3 deze spannende wedstrijd niet spannend gemaakt.

Vanaf minuut 1 wist Fiducia wie de baas was in onze poule. Met een winst van 17-4 staat Synergo E3 nu 2 punten los van de nummer 2 in de poule en hebben we nog 3 wedstrijden te gaan om deze voorsprong niet meer weg te geven.