Fortissimo geen partij voor Synergo

Synergo 1 is sinds zaterdag weer een stapje dichterbij promotie naar de eerste klasse. De ploeg van Timon won in IJsselstein van Fortissimo en zag concurrent VIKO een punt verspelen tegen DWS.

Met de nodige support, waaronder de dames van de D1, begon het eerste om half acht aan de wedstrijd tegen de nummer laatst: Fortissimo. Na een moeizame start met een 3-5 tussenstand, volgde een ijzersterke periode van Synergo 1. Verdedigend waren er snelle onderscheppingen en in de aanval werd er met scherp geschoten. Gevolg: een 6-19 tussenstand bij rust.

Het leek bij vlagen meer op een demonstratie- dan een competitiewedstrijd. Na vier snelle goals na de rust leek het zelf een regelrechte martelgang te worden voor de thuisploeg. Maar net op dat moment herpakte Fortissimo zich. Het maakte een aantal doelpunten, waar Synergo steeds slordiger werd. Inmiddels stonden Maaike (A1) en Femke, Lisanne en Tom (Synergo 2) binnen de lijnen en daardoor verdwenen er ook wat automatismen uit de ploeg. Bij 19-31 floot de scheidsrechter af en kon Synergo toch weer een dikke overwinning bijschrijven.

Door het puntverlies van VIKO staat het eerste inmiddels vier punten voor op de concurrenten VIKO en Victum. Zaterdag speelt de ploeg van Timon om 16.40 in Vianen tegen VIKO. Bij een overwinning of gelijkspel lijkt de competitie beslist. De vorige wedstrijd eindigde in een 25-23 overwinning voor Synergo. Het belooft een spannende wedstrijd te worden!

Andere teams
Synergo 2 speelde een goede wedstrijd tegen de sterke koploper OVVO uit Maarssen. 40 minuten lang kon het tweede bijblijven, maar in de slotfase maakte OVVO het verschil. Punten moeten de komende weken gehaald worden om degradatie te voorkomen.

Synergo 6 won thuis van ODIK 4 en staat inmiddels op een promotieplaats naar de reserve derde klasse. De B1 is in de winning mood en staat op een mooie eerste plaats! De D1 pakte in Leiden haar vijfde punt in de landelijke hoofdklasse. Ook onze E-ploegen zijn bezig aan een goed zaalseizoen, waarin uiteraard leren en ontwikkelen centraal staan. Toch ook leuk dat deze ontwikkeling er vooralsnog toe leidt dat maar liefst vier van de zes ploegjes bovenaan staan in hun poule.

Komende zaterdag
Zaterdag speelt ons eerste tegen de directe concurrent VIKO. De wedstrijd begint om 16.40 in Vianen. Ook in de De Dreef is er de hele dag programma:

09:00 Synergo E3 – Fiducia E2
09:00 Synergo E2 – VIKO E2
10:00 Synergo D3 – Midlandia D2
11:00 Synergo D4 – Dalto / Klaverblad Verzekeringen D3
12:00 Synergo C2 – Fiducia C2
13:00 Synergo C1 – KZ / Hiltex C2
14:00 Synergo B1 – Fortissimo B3
15:00 Synergo 10 – Atlantis 4