D1 wint van landskampioen, Synergo 1 blijft ongeslagen

De D1 won na een ijzersterke wedstrijd van de D1 van onze landskampioen TOP/SolarCompleet uit Sassenheim. Synergo 1 versloeg na een interessante wedstrijd Viko met 26-24 en blijft ongeslagen.

Snelle aanvallen en overal druk met als gevolg veel onderscheppingen: de D1 speelde misschien wel haar beste wedstrijd tot nu toe. Na een 8-2 ruststand, won de D1 uiteindelijk met 12-5 van TOP/SolarCompleet uit Sassenheim. Gaaf!

Ook de C4 speelde een leuke wedstrijd tegen SKF. Ook hier snelle passes, veel schoten en een 8-3 overwinning. Later op de middag ontving de A1 Antilopen A2. De eerste ontmoeting op het veld was enigszins verrassend in 21-21 geëindigd. De A1 was dus gewaarschuwd. Ook deze keer bleek Antilopen een taaie tegenstander met een 9-9 ruststand tot gevolg. Na de pauze zette de A1 een tandje bij en was er bij vlagen weer heel mooi korfbal te zien. Bij 18-13 floot Barry af.

24058988_1473356042782542_3424437543078668341_n
De foto’s zijn van Marco en Jenna Spelten van Actiefotografie.

Tot slot de beurt aan de selectie. Het tweede trof in Antilopen 2 opnieuw een sterke tegenstander. Het ging lang gelijk op, maar in de slotfase bleek Antilopen een maatje te groot: 15-17. Synergo 1 ontmoette opnieuw een onbekende tegenstander: Viko 1 uit Vianen. Met vooral een sterk mannenkwartet werd het gaatje (wel steeds in het voordeel van Synergo) nooit groter dan vijf punten. Eindstand: 26-24.

Na drie wedstrijden gaan Victum en Synergo niet al te verrassend aan de leiding. Maar Viko bewees dat er niet alleen van de Houtenaren tegenstand te verwachten is als het gaat om het kampioenschap.

Scheidsrechters
Goed nieuws vanuit het scheidsrechtersfront: Myka (A1) floot zaterdagavond zijn examenwedstrijd en slaagde. Hij is vanaf nu scheidsrechter voor de bond. Gefeliciteerd Myka!

Myka bondsscheidsrechter2

Tot volgende week!

Oskar
Bestuurslid korfbalzaken

Ps. weer 4000 euro binnen voor onze nieuwe kantine door de succesvolle Grote Clubactie!