We zijn er nog…

VertrouwensContactPersonen Synergo

De vertrouwenscontactpersonen (VCP’s) van Synergo zijn er nog steeds hoor, ook al hebben jullie een tijd niets van ons gehoord. We vinden het heel belangrijk dat we gemakkelijk te vinden zijn voor mogelijke hulpvragen.

Daarom willen we de komende tijd wat doen aan onze bekendheid en bereikbaarheid. En we besteden aandacht besteden aan diverse activiteiten.

Coming out dag

Coming out day 2016 RegenboogvlaggenComing Out Dag, die jaarlijks op 11 oktober plaatsvindt, besteedt aandacht aan het moment dat een homo, lesbienne, biseksueel of transgender (LHBT) openlijk voor zijn of haar seksuele voorkeur uitkomt; het uit de kast komen, oftewel de coming-out.

Omdat 11 oktober op een doordeweekse dag valt, wordt er landelijk in de weekenden van 8, 9 oktober en 15, 16 oktober aandacht aan deze dag besteed. Synergo doet dit op zaterdag 15 en zondag 16 oktober door de regenboogvlag te hijsen en door affiches op te hangen.

Invoering VOG

Verklaring-Omtrent-GedragVOG betekent Verklaring Omtrent Gedrag. Deze verklaring wordt over enige tijd verplicht voor allen die binnen Synergo te maken hebben met begeleiding van de jeugd. Synergo vindt een veilig klimaat erg belangrijk. Ben jij jeugdtrainer en/of begeleider? Dan nemen wij binnenkort via e-mail contact met je op voor de aanvraag van de VOG (waar overigens géén kosten aan verbonden zijn).

Advies veilige omgeving sporthal

Synergo hecht sterk aan een veilige omgeving. Daarom geven wij als vertrouwenscontactpersonen ook advies over de nieuw te bouwen sporthal en de omgeving ervan.

Nieuw e-mailadres

Goed bereikbaar zijn is belangrijk. Vanaf nu zijn de mailadressen: vcp.joke@synergo.nl en vcp.at@synergo.nl.

Op de Synergo-site kun je meer lezen over de vertrouwenscontactpersonen, onder ‘contact & route’.

Hartelijke groeten van VCP’ers,
Joke Kraan en At Voogt.

 

Zie ook