Een goed begin is het halve werk

Met nog ietwat vermoeide ogen stond de A1 al vroeg klaar om het spits af te bijten tegen Dalto. Deze zaterdag zouden we, zonder eigen coach, onze eerste wedstrijd spelen in de 2de klasse.

Hoewel dit natuurlijk de verwachte spanningen op zou moeten leveren, was iedereen rustig en gefocust op de wedstrijd onder leiding van Andrea (bedankt!).

Na een goede warming-up en een teambespreking met wat laatste tips begonnen we aan de wedstrijd. Al snel werd de bal onderschept en naar de aanval van Synergo gebracht, waar Pierce direct een onehander scoorde! We bleven telkens met een paar punten achter en jammer genoeg werd het verschil in punten steeds groter gedurende de eerste helft. De stand was 12-5.

In de rust werden er een paar verbeterpunten gegeven waaronder uitverdedigen. En het liet zich merken dat deze punten zeker werkten! In de tweede helft is er weinig doorgelaten en veel gescoord! Richting het einde van de wedstrijd stond het 16-16. Helaas door een laatste punt van Dalto in de laatste minuut is er verloren met 17-16.

Nu denk je misschien ‘jammer, toch geen winst’. Maar door hard terug te komen in de 2de helft en alles gegeven te hebben zijn we, desondanks verlies, tevreden. Hoewel het team grotendeels uit de 4de klasse komt, hebben we laten merken dat dit selectieteam zich nog niet laat kennen. Ook niet in de 2de klasse!