Synergo 10: Top Tien

Spelen om 21.50 uur op zaterdagavond in Veenendaal. Wie wil dat nou niet? Ideale starttijd, prima aanrijdroute zonder file, het eten is gezakt, je eerste slaapgaap heb je achter de rug. Het tiende was de gelukkige.

De premiere vorige week om 20.45 uur in Putten was goed: die zette ons team op scherp. Zo’n herhaling willen we zeker niet. De opstelling hebben we wat aangepast, Nomi was gelukkig terug uit Marokko en Casper kwam ons extra versterken. Yep. Alle voortekenen stonden goed.

Voor een nog scherpere voorbereiding hadden we TomTom ingeschakeld. Hield alle auto’s scherp. Niet rechtstreeks rijden, 2e rotonde rechts, nee even door het boerenlandschap, industrieterrein en dan net voor de rust vorige wedstrijd aankomen.

Wedstrijd

Omkleden, inschieten en dan bespreken. Aandachtspunten: vanaf de start fel erbij, op alle plekken. Snel vang neerzetten en de puntspeler uitspelen vanaf de zijkant en vanaf de korf. Komen tot veel schotpogingen, minimaal 70. En bovenal: raakschieten. Elk schot is een nieuwe kans. En een 50% kans: raak of mis. Sander Hofman was mee als coach van de coach en als turver.

Rondom tien

De wedstrijd begon om 22.00 uur en liep vanaf het begin goed. 0-1, 0-2, 0-3, 1-3. Er werd scherp gespeeld en geprobeerd veel te onderscheppen. Beweging in de aanval was veel beter. Het verdedigen van de ballijn werd goed opgelost door de rugkant te pakken en de aangeef onder de korf te verzorgen. Tim wist zijn tegenstander continu goed mee te nemen. Karel, die een heer had van twee koppen groter, blokte prima uit onder de korf. Nomi scoorde van alles wat en onderschepte veel, Sophie had een heerlijke doorloopbal, Marieke speelde een puike wedstrijd en Annemarije volgde dat in de 2e helft goed op. Juna speelde goed in de 4-0 en Casper stond als een beer onder de korf. Anne leerde in de wedstrijd om haar dame goed uit te blokken.

Deze wedstrijd maakte het mogelijk om veel van de training in de praktijk te brengen. Erg goed om te zien dat het dan ook lukt. Volgende wedstrijd is weer zo’n mooie tegenstander, Tiel ‘72.

De eindstand: vijf tegen tien. Het tiende is voor mij echt een Top Tien!

Otto, Casper en Sander, bedankt voor rijden, meedoen en coaching!

Anne.