S8 verslaat Soesterkwartier

Afgelopen zondag (8 januari) hadden we een wedstrijd die de moeite is om iets over op de website te zetten.

De omstandigheden leken normaal. Zo’n bewolkte winterdag, waarop bijna iedereen op tijd op de parkeerplaats stond voor vertrek. Zelf was ik natuurlijk weer te laat, hoewel ik het dichtsbij woon. Het is altijd wel wat. De ene keer heb ik niet op mijn klokje gekeken, de andere keer krijg ik het kinderzitje weer niet snel genoeg uit de auto. Of ik moet vlak voordat ik het huis uit ga opeens ontzettend nodig naar het toilet.

Enfin, ik mocht met vier blonde vrouwen mee in de auto, die op de heenweg naar Amersfoort niet mee wilden zingen met “Joepie Joepie is gekomen” en “Ik heb mijn wagen volgeladen”, maar op de terugweg (wellicht geïnspireerd door de wedstrijd) euforisch en in harmonieuze meerstemmige samenzang het Friese kinderliedjes repertoire ten gehore brachten. Wat was er in de tussentijd gebeurd? Om de snelheid van dit stuk op een dermate niveau te houden dat het geschikt is voor het web, zal ik me beperken tot een alinea met het gebruikelijke jargon in wedstrijdverslagen.

De wedstrijd kwam moeizaam op gang. Soesterkwartier was het meeste in balbezit en wist de korf wat makkelijker te vinden, waardoor de ruststand 6-3 was. Scores aan Synergo kant waren van Jokelyn, Nynke en Remco. Ik miste een strafworp en doe dit jaar dus eerder mee voor de tob dan top 100%.

In de tweede helft kwam er meer rust in het spel van Synergo. We lieten de bal het werk doen. Die kan het kennelijk beter dan wijzelf, want in een mum van tijd stond het 6-6. De druk van Soesterkwartier op onze korf nam toe. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en de stand ging gelijk op. In de slotfase lag het initiatief duidelijk aan de kant van Synergo, al werd dat initiatief niet beloond door een duidelijke voorsprong doordat de verdediging slordiger werd. Het spel werd pittiger, waar Soesterkwartier meer van wist te profiteren dan Synergo. Toch werd er een paar minuten voor tijd een nipte voorsprong van 16-17 bereikt, die door zorgvuldig spel niet meer uit handen werd gegeven.