Rekotoernooi bij Viking

Een uitstekend goed en strak georganiseerd toernooi. Geen tijduitloop, standen werden prima weergegeven en een paar vaste scheidsrechters die het goed deden. Wedstrijden van 2 x 7,5 minuut. Voor de één te kort en voor de ander net genoeg.

Zo begon het toernooi met Huub, Kasper, Hans, Erik, Eveline, Gera, Rita, Corrie en Miranda. Het was Miranda’s eerste toernooi dus die had de hele nacht niet geslapen van de zenuwen. ’t Was overigens niet erg te merken, hoor! Uiteraard twee coaches in de vorm van Ineke en George. Ondergetekende als verslaglegger en supporter.

Synergo – Viking 3

Het was even wennen aan elkaar. Het was een wat rommelig, gehaast en onzuivere schoten. Corrie maakte al vrij snel, met een mooie doorloopbal, het eerste doelpunt. Bij Viking stond KARWEI op hun shirts en dat werd het ook voor hen om gelijk te komen. Uiteindelijk in de één na laatste minuut wist Viking gelijk te komen. Eindstand 1-1. George en Ineke gaven na afloop welgemeende adviezen en een scherpe analyse om tot beter spel te komen.

Tiel ’72 – Synergo

Een stuk rustiger dan de eerste partij. Er werd veel meer gecombineerd, maar met minder schoten op de korf. De tweede helft begon beter met twee mooie schoten van Hans en Corrie die maar net de korf misten. Tiel’72 kreeg een paar mooie doorloopballen en zij misten niet; 3-0. De analyse was dus; tegenpartij was beter op schot, gooi géén ballen voorlangs. Theorie en praktijk verschillen. Nieuwe spelers/sters waren bijzonder leergierig. Zo leer je weer van iedere wedstrijd en je bent nooit te oud om te leren.

Synergo – Viking 2

Deze beide teams waren goed aan elkaar gewaagd. Langs de lijn werden aanwijzingen gegeven door George en Ineke. Veel schoten door beide partijen op de korf met uiteindelijk een afstandsschot van Viking 0 – 1. Maar onze vedette Corrie maakte de stand weer gelijk met haar specialiteit, de doorloopbal. Gelukkig mistte Viking een strafworp zodat de eindstand 1-1 werd.

Synergo –  Fortissimo

Ook weer een leuke partij waar veel in geleerd werd. Een gemist afstandsschot van Huub rolde net uit de korf. Erik hield de paal vast en dat mag niet. Lopen mocht ook al niet. Verdedigend zat het goed in elkaar. Een paar rake afstandsschoten van Fortissimo en het werd 0 – 3. Corrie miste haar doorloopbal. Huub kreeg een doorloopbal tegen en werd de eindstand 0 – 4. Jammer dat de tegenstander beter op schot was.

Viking 1 – Synergo

De laatste wedstrijd met enige tegenzin als gevolg van spierpijn en stramheid. Kasper werd aan de kant gehouden en Rita speelde voor heer. Rita zocht een heer van haar formaat, maar het werd iets groter maar gelukkig op borsthoogte. Miranda en Eveline namen voor te gaan scoren dus het beloofde wel wat. 1 – 0 door een afstandsschot. Kasper kan zich niet meer inhouden en begint spontaan te coachen, ietwat hinkelend. Eveline deed erg haar best, raakte de korf ook wel, maar er net niet in. Jammer was dat. Corrie maakte toen 1 – 1 met haar specialiteit. Viking kreeg een strafworp en die werd benut 2 – 1 waarna zij uitlopen naar maar liefst 5 – 1. Miranda schoot ook op de korf maar ook niet er in! Jammer, maar goed geprobeerd.

Resumé
Synergo werd op doelsaldo laatste, maar heeft wel lekker en leuk gespeeld. Iedereen wordt opgeroepen te komen trainen om beter op schot te komen.

Leerzame dag;

–  Niet voorlangs gooien 
– Je mag alles aanraken behalve de paal
– Vrij lopen en combineren

Rita werd opgewonden van de borstpartij van Huub (’t was koud in de zaal). Kreeg zelfs een bh maat AA (?) aangeboden. Zo gezellig kan Reko dus zijn. Corrie werd topscoorder van de dag met drie doelpunten. Na afloop werden er lekkere hapjes geserveerd door Viking. Toen mij de weg naar de auto werd gewezen, zijn we voldaan naar huis vertrokken.

Folkert Griepsma.