Selectie speelt tegenstanders van de mat

De selectie heeft een al succesvol weekend helemaal afgemaakt. Synergo 1 speelde in de eerste stadsderby vooral in het laatste kwart Hebbes dol en Synergo 2 was veel te sterk voor Trekvogels.

Synergo 1 is de zaalcompetitie uitstekend begonnen. Op de Uithof liet Synergo er geen misverstand over bestaan: Synergo is op dit moment een maat te groot voor de studenten uit onze stad en doet serieus mee om het kampioenschap. Overigens zag dat er voor rust nog niet naar uit. Hebbes kon lang in het spoor van Synergo blijven. Bij de rust was het “slechts” 8-11. Na een doelpuntloze periode aan de start van het tweede bedrijf, zette Synergo in het laatste deel van de wedstrijd de turbo aan en veegde het de vloer aan met Hebbes. Toen de scheidsrechter affloot, stonden er bijna dubbele cijfers op het scorebord. Eindstand: 11-20. Volgende week speelt Synergo thuis tegen het nog puntloze Harga en dan start Synergo het duel als koploper.

Het tweede speelde zondag in Rotterdam tegen Trekvogels. Na een gelijkopgaande start, nam Synergo toch al snel afstand. De doelpunten vielen makkelijk en de Trekvogels-aanval lag na verloop van tijd volledig aan de ketting. De ruststand 5-11 was dan ook een goede afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Na de pauze zakte Synergo echter toch wat in en liet het Trekvogels terugkomen tot drie punten. Op dat cruciale moment, schakelde Synergo echter een versnelling bij en verdween Trekvogels alweer gauw uit het zicht. Jammer dat de scheidsrechter verkeerd heeft geteld, want Synergo had er echt 19 gemaakt en er staan er slechts 17 op het wedstrijdformulier. Desondanks een eclatante zege en een gedeelde koppositie! Volgende week speelt het tweede tegen Sporting Delta. Dat is een van de drie ploegen die niet eerste staat, in een poule waar iedereen van iedereen lijkt te kunnen winnen.