De Synergolympische Spelen

Vrijdag was het eindelijk zover; de Synergolympische spelen begonnen. We gingen op kamp!

Dag 1- Aankomst in het Holland House

En dit jaar was dat (een flink stuk) met de bus. De sfeer zat er goed in en er werd volop gekletst in de bus. Aangekomen in Ellertshaar had de Olympische keukenploeg heerlijke Hollandse Synergo-tompoucen geregeld. Onze Chef de missions (Petra en Matthijs) droegen het Olympisch vuur binnen, waar iedereen dit weekend om zou strijden.

En die strijd begon direct met het eerste spel. Per team was er een ballonnenstrijd in een kleine arena om de teamcaptains te bepalen. Ook bouwden de teams een zo hoog mogelijke toren van rare attributen. De winst ging naar team paars met een toren tot het plafond met alleen een pion, papier, tape, plakband, ballonnen en touw!

Nadat ook de muggen een Olympisch record prikken vestigden, gingen de D’s en E’s naar bed. Al kwam het van slapen nog lang niet, vanuit de stapelbedden zongen zij nog luidkeels stiekem Entourage. De oudste jeugd ging het muggenbos nog in voor een avondspel, waarna zij natuurlijk direct hun bed in doken.

Dag 2 – Trainingsdag voor de wedstrijd

Met frisse tegenzin namen de kandidaten deel aan de ochtendtraining. Onder leiding van Stefan en Arie warmden we de spiertjes lekker op met een zware bootcamp. Tijdens het ontbijt gingen er daarna ook flink wat hagelslag met boterhammen in (of moest dat andersom?).

De F’jes kwamen aan en deden direct mee met spel 2. De teams gingen met elkaar aan de strijd in het bos met levend kwartet en een puzzel waarbij ze Olympische sporters, landen en sporten bij elkaar moesten zoeken. Bij terugkomst in het kamphuis had de Olympische keukenploeg voor iedereen pannenkoeken gebakken! Weer een Synergolympisch record!

Die brandstof was ook hard nodig, want ‘s middags stond de Olympische sport en spelmiddag op het programma. De deelnemers gingen weer in teams de strijd aan. Er was basketbal, volleybal, discus werpen, voetbal, speerwerpen en gerond-om-de-tafeld. Daarnaast was er een introductie van twee nieuwe Olympische sporten: korfbal en beach(gras)korfbal. Donkerblauw ging er met de winst vandoor.

Ter voorbereiding van de belangrijke wedstrijddag, zocht iedereen verkoeling en ontspanning in het meertje. Natuurlijk onder het genot van een Synergolympisch peren- of aardbeienijsje.

’s Avonds vestigden we een nieuw Synergolympisch pasta-eet-record , waarna iedereen was opgeladen voor de Holland House special ‘Ik houd van Holland avond’. Met verschillende quizzen en spellen konden de teams punten halen. Aan muziekkennis ontbrak het onze Synergolympische deelnemers niet – alle teams kenden alle liedjes en zongen dan ook luidkeels mee.

Wat een goede start was voor de disco! In de mooiste outfits waren zij flink aan het dansen en zingen! En terwijl de A’s, B’s en C’s een Synergolympisch dansrecord vestigden, bakten de D’s en E’s hun eigen broodjes bij het kampvuur.

Dat morgen een belangrijke dag was op de Synergolympische spelen, was duidelijk – de D en E deelnemers vielen als een blok in slaap. De oudere jeugd werd opgeschrikt door een moord gepleegd in het Olympisch dorp… Om erachter te komen wie het gedaan had, moesten ze een aantal figuren flink ondervragen. De C’s wisten de beste vragen te stellen en hadden de dader snel gevonden. Gelukkig maar! Daarna kon iedereen dan ook met een gerust hart gaan slapen.

Dag 3 – wedstrijddag

De korte nachten en drukke dagen hadden er goed ingehakt bij iedereen. We sloegen de ochtendtraining over en er volgde een rustig ontbijt. Daarna gingen de de strijd met elkaar aan in een twaalfkamp. Van Mastermind tot ezeltje prikje tot het slaan van de blinde Buddha. Roze ging er met de winst vandoor!

Na een kop soep was het tijd om in te pakken en ons klaar te maken voor het laatste spel. Het handelsspel waar teams korven, ballen, pionnen en andere objecten moesten verkopen voor de winst. Ondanks een Synergolympisch piratenrecord van Jesse, David en Wouter, wist team grijs dit uiteindelijk het beste aan te pakken!

Vol spanning keken we vervolgens naar de prijsuitreiking van Petra en Matthijs. Team donkerblauw had het olympisch vuur gewonnen! Snel begaf iedereen zich naar de friettafels, waarna de bus zich in een Synergolympisch record weer meldde bij Synergo.

De Synergolympische Spelen waren een enorm succes. Dankzij alle sporters, hun coaches en natuurlijk de Olympische keukenploeg. Bedankt toppers! Tot volgend jaar!

Met Olympische groet,
De Synergolympische kampcommisie.

Zie ook