RDZ Hemelvaartsdag toernooi E1 en E2

Zaterdag 9 mei was het dan zover, de kinderen van de E1 en E2 hebben er al weken naar uitgekeken en sommige hadden de dag ervoor hun tassen al vrolijk klaar staan.

Om 9.15 uur verzamelen in Zeist om een gezellig plekje bij de bomen te bemachtigen. We hadden geluk met dit heerlijk zonnige weer, dus smeren van zonnebrand was onze eerste opdracht.

Synergo – Fiducia E1

De eerste ronde om 10.00 uur mochten we meteen van starten tegen een pittige tegenstander; Fiducia E1. Zoals we wisten gingen die snel van start met mooie goals, in tegenstelling tot Synergo die wat moeite had met opstarten en nog half sliepen. Eindstand 12-4.

Synergo – Madjoe E2

Daarna hadden we een uurtje pauze, lekker met een bal schieten of gooien was het vermaak en sommige lagen lekker in het gras nog even wakker te worden. De tweede wedstrijd was tegen Madjoe E2, de kinderen waren wat meer wakker en nu gingen wij snel van start.

De ene na de andere goal aan beide kanten maakte dat het een leuke gelijk opgaande wedstrijd was, doordat we nu net iets wakkerder waren (mocht ook wel om 11.00 uur) konden we aan het langste eind trekken met een mooie 8-11 eindstand.

Synergo – Rood Wit

Om 12:20 was rood – wit E1 onze tegenstander, we hadden ze al zien spelen en waren toch wel onder de indruk. Maar zo fel als we de vorige wedstrijd startten, zo onrustig was het nu. De energie en pit waren ver te zoeken en sommige spelers waren ook echt zichtbaar moe. Met een 4-1 ruststand mochten we wisselen en de felheid kwam terug, de pit en energie hadden we weer gevonden. Met mooie goals kwamen we terug naar een 6-6, maar helaas maakte in de laatste seconden Rood Wit er 7-6 van, maar toch trots op de prestatie.

Synergo – Madjoe E1

De vierde wedstrijd was tegen Madjoe E1. Ook nu gingen we goed van start en gelijk op met de tegenstander en weer trokken we aan het langste eind. Met een buzzerbeater maakte Yousri er 6-4 van. Yeah, weer gewonnen!

Synergo – MIA E1

Lastige tegenstander, want zowel de E1 als E2 hadden hier in de zaal tegen gespeeld en allebei verloren. We gingen vrolijk van start, maar ze waren snel, lang en schoten super zuiver. Helaas met een 11-5 verloren, maar we hielden onze koppies omhoog.

Synergo – Dalto E1

De laatste wedstrijd mochten we afsluiten om 16.00 uu. De tegenstander Dalto E1 is komende zaterdag ook de tegenstander van Synergo E1 en staat met volle punten bovenaan. De Synergo-kinderen hadden ‘s morgens al wat moeite om te bedenken dat ze daar tegen moesten korfballen, maar we hielden moed.

Lois (onze mascotte) aan de paal en hop we gingen vrolijk van start. De doelpunten waren schaars en het duurde even voor Dalto de score opende, maar al snel hadden wij een antwoord. In de rust stond het nog maar 1-2 voor Dalto, maar daar wilde de kinderen snel verandering in brengen. Ze waren fel, gemotiveerd en hadden ineens weer energie. Met mooie acties en snelle lange passes wist Dalto even niet hun kansen af te maken, wat wij wel deden en met een mooie 2-6 overwinning sloten we dit toernooi af.

Gezellig, plezier en korfbal kwamen vandaag allemaal bij elkaar, veel dank aan de goede organisatie van RDZ. We willen volgend jaar zeker weer meedoen!

Wytske, Gina en de spelers van de E1 en E2.