Synergo 1 blijft op kampioenskoers, 2 komt net tekort

Na twee vrije weekenden stonden er weer twee belangrijke wedstrijden op het programma voor de selectie. Telstar 1 en 2 uit Hoevelaken waren zaterdag de tegenstanders op het zonovergoten Synergo-veld.

Synergo 2 – Telstar 2 (17-18)

Het tweede won eerder dit seizoen in een kletsnat Hoevelaken met 5-7 van nummer twee van de ranglijst: Telstar 2. Nu scheen de zon en vielen er beduidend meer doelpunten. Telstar startte sterk. Vooral een aantal mannen scoorde makkelijk van afstand. In de loop van de eerste helft kreeg het tweede meer controle over het aanvalsspel van Telstar en kon het gelukkig aanhaken.

Na de pauze wist Telstar toch weer uitlopen naar een maximaal verschil van vijf doelpunten (10-15). Maar Synergo 2 bleef uitstekend doorspelen. Puntje voor puntje kroop Synergo 2 dichterbij. Door een ongelukkige glijpartij bracht Telstar het verschil in de slotfase toch weer naar twee verschil. Maar nog was het niet klaar voor het tweede. Na de 17-18 volgde er nog één aanval voor de gelijkmaker. Een schotkans en een vrije bal gingen er echter helaas net niet in.

Helaas een nederlaag, maar wel eentje waar Synergo 2 met een positief gevoel naar op terugkijken. Synergo 2 staat op de zesde plaats. Er zijn de komende vier wedstrijden waarschijnlijk nog een paar punten nodig om de laatste plaats te ontlopen en zich zo veilig te spelen in de reserve tweede klasse.

Synergo 1 – Telstar 1 (20-15)

Synergo 1 is op het veld nog altijd trotse koploper zonder verliespunt. De uitwedstrijd tegen Telstar in het najaar werd een walk-over met 6-23 als eindstand. Maar Telstar had inmiddels een andere trainer én in de eerste wedstrijd na de zaal knap weerstand geboden aan MIA (14-15 verlies). Dus waren we benieuwd wat het dit keer zou worden.

Zoals eigenlijk iedere wedstrijd dit jaar ging Synergo 1 met volle focus van start. In de beginfase kon Telstar nog een paar keer aanhaken, maar na een kwartier was het eerste vertrokken om Telstar niet meer terug te zien. Via 8-4 stond na 30 minuten korfbal een 15-7 ruststand op het scorebord. En dat met een scoringspercentage van ruim boven de 20%.

Helaas lukt het Synergo 1 vaak dan niet om de scherpte vast te houden. In de eerste tien minuten na rust (19-10) ging het nog redelijk, maar daarna volgden bijna 20 (!) doelpuntloze minuten waarin Telstar terugkwam tot 19-15. In de laatste minuut kon het publiek gelukkig toch nog één keer juichen toen Charlotte de 20-15 binnenschoot.

Kampioenskoers

Synergo 1 staat met nog vier wedstrijden te gaan twee punten voor op nummer 2 MIA en vijf punten op nummer 3 ZKV. Promotie naar de overgangsklasse is inmiddels binnen, maar het eerste gaat uiteraard voor het kampioenschap én de historische promotie naar de hoofdklasse. Voor dat laatste zijn nog vier punten nodig. De eerste twee kunnen we komende zaterdag behalen tegen nummer vijf ZKC uit Zaandam.

De eerstvolgende thuiswedstrijden van de selectie zijn op zaterdag 3 juni tegen onze buren van NOVA uit Bilthoven. Hopelijk tot dan!

Oskar.

Zie ook