Fiducia – Synergo: winst voor S1, verlies voor S2

Nadat eerder op de dag de F1, C2 en A1 al overtuigend kampioen werden in onze thuishal, stonden er aan de andere kant van Utrecht, in Vleuten ook 2 belangrijke wedstrijden op het programma voor de selectie.

Fiducia 2 – Synergo 2 (19-15)

Synergo 2 speelde tegen Fiducia 2 die met 1 punt achterstand een grote concurrent voor het kampioenschap is. De vorige wedstrijd tegen Fiducia werd verloren met 10-15, we wisten dus dat het een lastige wedstrijd ging worden.

Beide ploegen begonnen sterk aan de wedstrijd en het ging gelijk op tot 4-4. Daarna had Synergo wat moeite met scoren en bleef Fiducia wel de korf vinden, waardoor we met een 13-7 achterstand de rust in gingen.

In de tweede helft begon Synergo sterk en verkleinde de achterstand tot 3 doelpunten naar 13-10. Echter liet Fiducia zich dit niet gebeuren en begon ook weer mee te scoren. Synergo bleef wel vechten en probeerde aan te haken maar het verschil van de eerste helft was toch te groot wat de eindstand bracht op 19-15.

Fiducia 1 – Synergo 1 (19-24)

Na het nipte verlies van vorige week tegen Antilopen wilde Synergo 1 zich revancheren en laten zien dat zij de titelfavoriet zijn. De wedstrijd begon gelijk op maar na de 3-4 van Fiducia kwam Synergo los en scoorden ze in 4 minuten 6 keer. Fiducia probeerde nog wel aan te haken maar het gat was geslagen en we gingen met een stand van 5-13 de rust in.

Het begin van de tweede helft begon zoals de eerste; Beide ploegen scoorden weer om en om, tot de 14e minuut toen Fiducia besloot nog even aan te zetten en probeerde te herhalen wat Synergo in de eerste helft deed. Ze maakten 5 doelpunten in 5 minuten en kwamen terug tot 13-17. Synergo was niet onder de indruk en ging ook weer mee scoren, wat resulteerde in een einduitslag van 19-24.

Veel dank aan alle supporters die bij zowel het eerste als het tweede zijn komen kijken!

Aankomende zaterdag

Door het verlies tegen Fiducia 2 staat Synergo 2 nu 1 punt achter en hebben we het kampioenschap niet meer in eigen hand. Desondanks gaan we de komende 2 weken nog knallen en hopen dat de concurrentie een foutje maakt. Zaterdag speelt Synergo 2 om 14.45 uur tegen SDO in Kamerik.

Na de winst van zaterdag speelt Synergo 1 haar kampioenswedstrijd om 18.45 uur in Tiel voor promotie naar de overgangsklasse. Wil je hier bij zijn? Er is een bus geregeld die om 17.45 uur vertrekt vanaf de kantine. We hopen jullie daar allemaal te zien!