Selectie sleept weer vier punten terug naar Utrecht

Synergo 2 speelde tegen LUNO 3 en won met 15-16. Voor Synergo 1 won de wedstrijd tegen Noviomagum 1 met 13-21.

Luno 3 – Synergo 2 (15-16)

Na de krappe overwinning van afgelopen zaterdag tegen SDO moest het tweede zich opmaken voor de wedstrijd tegen Luno. Een pittige tegenstander die onder andere heeft gewonnen tegen koploper Fiducia.

Eenmaal aangekomen in Linschoten werd snel duidelijk dat dit niet een gebruikelijke wedstrijd zou worden: de hal was nog niet verlicht, er waren geen supporters aanwezig en de tegenstander was nergens te bekennen.

Synergo begon van beide kanten moeizaam en de score liep gelijk op. Luno, een stug spelende tegenstander, was net zoals Synergo zoekende naar de ruimtes. De ruststand was 7-6 in het voordeel van Luno.

Na de rust kantelde het spelbeeld. Synergo speelde gedisciplineerd en zocht goed naar de juiste kans. Dit zorgde, mede door drie doelpunten van Sandra en goed verdedigend werk van Olmo, voor een kleine voorsprong van 12-15. Met nog tien minuten te spelen zocht Luno naar de aansluiting. Echter, een laatste doelpunt van Robbert gooide het duel op slot. Eindstand 15-16.

Noviomagum 1 – Synergo 1 (13-21)

In Nijmegen was er een belangrijke pot kijkend naar de mogelijke kampioenskandidaten. Noviomagum stond een puntje voor op Synergo.

Na rust met 11-13 volgde een lange doelpuntloze fase door twee ploegen die strak verdedigden. Noviomagum leek terug te komen, 12-13.

Maar via 12-14 stond er snel 13-17 op het scorebord, mede door een sterk spelende Pierce die op schot was. Na deze stand keek Noviomagum als een konijn in de koplampen en kon Synergo nog verder uitlopen. De eindstand was 13-21. Synergo heeft de koppositie weer in handen.

Volgende week speelt Synergo 2 tegen hekkensluiter KV Huizen 2. Synergo 1 moet naar Dordrecht voor een pot tegen Oranje-Wit 1.

Olof.

Zie ook