Waar stond de korfbalpaal tijdens de pubquiz?

Afgelopen vrijdag was de Synergo Pubquiz maart-editie. Het team “27?!? Dat is zelfs Vera al niet meer…”, bestaande uit Vera, Elline, Nienke en Freek, kon met de winst naar huis gaan (of in dit geval: met de winst thuisblijven).

12 teams streden tegen elkaar om de eer en de hoofdprijs. De teams, onder andere team “Antwoord B(ier)” en team “Forum voor Dyslexie”, waren bloedfanatiek en erg aan elkaar gewaagd.

27+

In tegenstelling tot het korfbalveld waren de teamnamen met 27-plussers erg oververtegenwoordigd. Het bleek echter wel een succesformule, want “The club of 27+”, “Team 27++++++” en “27?!? Dat is zelfs Vera al niet meer…” waren niet uit de top drie weg te slaan.

Leermomenten

De pubquiz kende de klassieke rondes “Actualiteitjes”, “Muziek” en “Sport”. In de Sportronde wist maar 1 team aan de hand van een video fragment de Friese sport Keatsen niet te identificeren, maar wellicht verbazingwekkender, geen enkel team wist dat Gelderland de enige Nederlandse provincie is waar nog nooit een landskampioen voetbal uit is gekomen.

Daarnaast waren er ook minder klassieke rondes waren er te vinden, zoals “Van wie is het kind?”, “Waar staat de korfbalpaal”, en de persoonlijk favoriet: “Bizarre wetenschap”. De deelnemers leerden onder andere wat de enige planeet uit ons zonnestelsel is die met de klok meedraait of wat de bezorgkosten zijn van een pizza naar het internationale ruimtecentrum ISS.

Ook maakten we in de ronde “Tour de Pays-Bas” kennis met leuke uitjes en bestemmingen is ons eigen kikkerlandje. In deze ronde waren veel teams verbaasd dat het Anne Frank huis minder bezoekers per jaar ontvangt dan onze eigen Uithof.

De winnaars

Het team “27?!? Dat is zelfs Vera al niet meer…”, bestaande uit Vera, Elline, Nienke en Freek, ging dus met de winst naar huis (of in dit geval: bleef met de winst thuis).

Al met al was het een geslaagde avond. Dank naar alle deelnemers en hopelijk zien we jullie weer bij de volgende activiteit.

Oproep

Dan nog een kleine oproep: vind jij het leuk om activiteiten te organiseren en wil je graag ook lustrum activiteiten organiseren of coördineren en wil je je graag bij de ActiviteitenCommissie aansluiten? Stuur dan een mailtje naar dijk.van.charlotte@gmail.com.

Je kunt ook mailen naar dit adres als je zelf een toffe activiteit wilt organiseren en je denkt dat je daarbij wat hulp kan gebruiken!

Liefs,
De ActiviteitenCommissie

Zie ook