Heerlijke seizoenstart na comeback tegen Telstar  

Een gezellig en zonovergoten sportpark. Zonder desinfectiesprays, corona coördinatoren en aangepaste looproutes zou je bijna denken dat er de afgelopen maanden niets gebeurd is. En met als kers op de taart: een geslaagde comeback en de eerste overwinning voor Synergo 1.

Onze jonge jeugd zit duidelijk weer in de lift. De eerste editie van Peuter- en Kleutergym trok meteen weer zo’n 20 kids, die een aangepast spelparcours aflegden in de sporthal. De F2 speelde haar eerste wedstrijd en won die meteen met 6-4.

Uitslag-technisch was het sowieso een goed weekend. Veel (jeugd)teams wonnen hun eerste wedstrijden. Zo lazen we dat de E2 niet alleen met 9-2 won, maar ook hun korfbalopdracht goed hadden uitgevoerd: trambaanverdedigen.

Selectie begint met drie overwinningen

Het flink vernieuwde Synergo 3 startte met een uitwedstrijd tegen Spirit in Voorthuizen. Dat er nog werk te verzetten is, bleek wel uit het feit dat Spirit in de eerste helft een 5-0 voorsprong nam. Maar langzamerhand boog het derde de wedstrijd om, om uiteindelijk met minimaal verschil te winnen (10-11).

Ook in Synergo 2 de nodige nieuwe namen dit seizoen. Vooral verdedigend was het een uitstekende wedstrijd van het tweede, dat erin slaagde Telstar te verleiden tot pogingen van grote afstand. Het vizier van Telstar stond duidelijk nog niet in scherp, waardoor de ploeg uit Hoevelaken vlak voor rust nog maar één keer had gescoord. Telstar kwam even toch dichtbij, maar het tweede bleef geconcentreerd spelen en steeds aan de goede kant van de score: 12-9.

Tot slot Synergo 1 dat ook speelde tegen Telstar. De eerste helft was niet goed: aanvallend te onrustig en verdedigend te veel individuele fouten, die Telstar de nodige (terechte) strafworpen en vrije ballen opleverde. Via een 8-12 tussenstand, gingen de ploegen rusten met 10-12. Een achterstand die nog te overbruggen leek. Dat lukte in de loop van de tweede helft ook, maar Telstar haakte aan met een aantal knappe goals. In een spannende slotfase kon het beide kanten op, maar besliste Sofie met een poeier van afstand de wedstrijd: 21-20.

Volgende week

Volgende week een volle tweede speelronde. Het complete (thuis)programma vind je op de programma-pagina. Synergo 3 speelt om 16.40 uur tegen onze buren van HKC. Synergo 2 en 1 spelen in Bilthoven tegen Nova om 14.00 uur en 15.30 uur.

Tot zaterdag!