In memoriam Philip Kraaijkamp

Wij ontvingen het bericht dat ons oud-lid Philip Kraaijkamp (1972-2020) is overleden. Philip heeft zijn hele jeugd bij Samos gekorfbald en is begonnen in de pupillen.

Philip was iemand waar het plezier in het korfbalspel voorop stond. Altijd rustig en behouden. Tijdens zijn juniorenjaren heeft hij mooie wedstrijden gespeeld op hoofdklasse niveau.

(Oud)leden die deze periode hebben meegemaakt herinneren de befaamde degradatiewedstrijd tegen Steeds Hoger in de Blauw-Wit hal zeker. Waar zijn medespelers hún zenuwen nauwelijks onder controle hadden, was Philip de rust zelve. Zijn korfbalmotto was dan ook altijd ‘ach joh, rustig aan, komt goed’.

Na zijn jaren in de jeugd is hij gestopt met korfbal om zich meer te richten op zijn studie. Na een paar jaar afwezigheid wisten zijn korfbalvrienden hem over te halen om nog een aantal jaren met heel veel plezier te komen spelen in een vriendenteam. Ook daar kwam zijn nuchterheid tussen de meer fanatieke en uitgesproken spelers vaak goed van pas. Na een verhitte en verloren wedstrijd wist hij het altijd goed te relativeren. ‘Het is maar een spelletje’, was vaak zijn antwoord. Een rustig, sympathiek persoon met heel veel droge humor. En zo zagen de meeste mensen hem ook.

We wensen zijn familie en vooral Anky, Sidney en Jens heel veel sterkte.

Namens Synergo en het Synergo-bestuur,
Maurice.