Freek gestart als vrijwilligerscoördinator

Freek van Gorp (Synergo 4) is deze week gestart in een nieuwe rol: vrijwilligerscoördinator. 

Iedereen betrokken! Dat is één van onze ambities voor 2025. En bij een betrokken vereniging zijn ook heel veel vrijwilligers nodig om alles draaiende te houden. Freek gaat zich inzetten om vraag en aanbod zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen. En er (mede) voor zorgen dat de vrijwilligers de waardering krijgen die ze verdienen. En ontzettend belangrijke, en de laatste tijd ontbrekende, schakel binnen onze vereniging. We zijn daarom ontzettend blij dat Freek deze rol op zich gaat nemen! 

Het bestuur 

Freek stelt zich voor 

Vanaf vandaag ga ik aan de slag met een nieuwe functie bij Synergo, namelijk die van vrijwilligerscoördinator. In dit stukje stel ik mezelf voor en leg ik uit wat ik de komende tijd ga doen.

Mijn naam is Freek van Gorp en ik korfbal alweer 8 jaar bij Synergo. Daarvoor ben ik jarenlang actief lid geweest bij DKB in Best. Ik woon samen met Malou (ook lid van Synergo) en onze dochter Janne (1 jaar, nog geen lid van Synergo). Wij kennen elkaar vanuit de vereniging (gratis tip: kom naar de Synergo-feestjes!).

Bij zowel Synergo als DKB heb ik een breed scala aan vrijwilligerstaken vervuld en ik heb daarom een goed overzicht welke helpende handen er allemaal nodig zijn om een mooie club als Synergo draaiende te houden. Ik zie het vervullen van een vrijwilligersfunctie niet alleen als iets leuks en verbindends, maar ook als een vanzelfsprekendheid als je actief korfbalt. Ik zie om mij heen zo veel mensen die actief bijdragen om mijn tijd bij Synergo nog beter/leuker te maken, dat ik het logisch vind daar zelf ook een steentje aan bij te dragen. Sinds de geboorte van Janne lukte het trainen/coachen dat ik eerder deed niet meer zo goed, en toen wist ik eigenlijk niet goed waar ik me het beste nuttig kon maken.

Ik had dus eigenlijk zelf een vrijwilligerscoördinator nodig! Want wat ga ik de komende tijd doen:
– Overzicht creëren welke vrijwilligers er nu al zijn voor welke taken, en welke vacatures nog open staan
– (Nieuwe) leden die interesse hebben voor een vrijwilligersfunctie op weg helpen en koppelen aan de juiste personen
– Aanspreekpunt zijn voor zowel vraag (commissies) als aanbod (leden) van vrijwilligerswerk en beide kanten op elkaar laten aansluiten
– Vrijwilligers in het zonnetje zetten!

Jullie gaan dus vast nog wel van mij horen in de komende tijd. Voor wie nu vragen of goede suggesties voor mij heeft, of (net als ik) wel iets wil doen voor Synergo, maar niet zo goed weet wat: mail me op vrijwilligers@synergo.nl

Hopelijk tot gauw weer op het veld!

Freek