Poffertjes, pizza’s en punten

Synergo 1 won zaterdag haar vijfde wedstrijd op rij. De zekere nummer laatst Revival uit Terschuur verloor in Utrecht ook haar negende wedstrijd in deze zaalcompetitie: 28-15.

Het was zo’n wedstrijd waarvan je van te voren weet dat je gaat winnen. Dat was te merken, want het eerste verdedigde erg matig in de openingsfase (1-4 voor Revival na vier minuten). Gelukkige herstelde Synergo zich snel en er volgde een redelijke fase waardoor er bij rust al 18 Synergo-doelpunten op het scorebord stonden. Na de rust zakte de wedstrijd helaas steeds verder in. Synergo miste de scherpte in de afronding en het schotpercentage werd erg laag. Eindstand: 28-15.

Synergo 2 bleef ongeslagen koploper na een redelijke wedstrijd tegen Revival (26-16). Het tweede heeft nog drie overwinningen nodig om het kampioenschap veilig te stellen.

Wat gebeurde er nog meer?
Heerlijk vers gebakken poffertjes en zelf gemaakte pizza’s waren een absoluut hoogtepunt deze zaterdag. De E3 won haar eerste wedstrijd van dit seizoen. Meteen maar met 0-5. Duidelijke cijfers, goed gedaan! De C1 won na een bloedstollend spannende wedstrijd met 14-13 van MIA en nam zo revanche voor de grote nederlaag in Amersfoort eerder dit seizoen. De B2 won met 4-7 van nummer twee Viko en kan volgende week al kampioen worden. Ook het vierde won en blijft koploper.

Schermafbeelding 2019-02-10 om 14.13.04
Wedstrijdbeeld van Synergo C1 – MIA C1

Programma van de komende weken
We gaan alweer richting de voorjaarsvakantie en dat betekent een aangepast programma en trainingstijden. Volgende week is er nog wel een volledig thuisprogramma. Op 23 februari speelt alleen de D1 een thuiswedstrijd.

Zet 2 maart alvast in je agenda!
Synergo 1 heeft de kansen op een kampioenschap nog altijd in eigen hand. Op 2 maart speelt de ploeg van Timon in Nijverdal tegen koploper NKC’51. In de Loevenhout werd het eerder dit zaalseizoen na een razend spannende wedstrijd 24-24. Kan Synergo stunten en (op basis van onderling resultaat in het voordeel van Synergo) de koppositie pakken? De wedstrijd is op zaterdag 2 maart, om 18.15 uur in Nijverdal (het is een stukje rijden).

Tot snel!

Ps. Heb je je al opgegeven voor de pubquiz a.s. vrijdag? Doe het snel, uiterlijk dinsdag!