Synergo 6 wint bijna weer

Na de winst van vorige week tegen Thor 2, wilden we vandaag weer heel erg graag winnen. We wisten dat dit een lastige wedstrijd zou worden, de kleedkamers lagen vol met modder en gras en ook buiten was er geen kunstgras te bekennen.

Het grootste doel voor vandaag was dan ook; blessurevrij de wedstrijd doorkomen. We begonnen de voorbereiding onder begeleiding van onze invalcoach/reserve Bas. Bas hield een mooi praatje, dat ons flink moed gaf! We zouden onze eigen wedstrijd spelen en wilden allemaal maar wat graag winnen. We spraken af om de tegenstander flink te laten zien wat voor een team wij zijn. We liepen in een lange lijn warm, deden allemaal hetzelfde en hielden rekening met elkaar. We rekten en strekten in een cirkel en we schoten met zijn allen flink warm; de ballen vlogen er tijdens het inschieten achter elkaar in.

Synergo6-besprekingSynergo6-warming-up

Beginnen

Om 13.50 uur wilde de scheidsrechter plotseling eerder beginnen, wij waren het hier echter totaal niet mee eens. We spraken af nog even door te gaan met warm worden, zodat we een goede focus hadden.
Toen de wedstrijd om 14.00 uur begon, waren we allemaal super scherp en vol goede moed. Helaas scoorde RDZ meteen 3 schoten, zonder dat wij überhaupt een goede aanval hadden kunnen opzetten. Maar wij kwamen terug! Al snel werd het 3-3 en niet lang daarna stonden we ineens met 4-7 voor. Helaas moest toen, de nog altijd geblesseerde, Tim het veld verlaten, maar Bas kon gelukkig invallen. De rust gingen we in met 6-10.

Het vervolg

Synergo6-schietenMaar dit hadden we al een paar keer eerder meegemaakt, bijna wekelijks. Ons grootste doel was nu: meteen weer gefocust zijn! En dat lukte, we waren meteen na het fluitsignaal gefocust en scoorden er twee. Daarna bleven we vlug meescoren en hielden we het in de verdediging vaak knap dicht. Met nog 12 minuten te spelen was het verschil nog maar twee. We bleven vol goede moed verder gaan, alleen had de tegenstander een geheim wapen: achterverdedigen.

Ze kwamen dichterbij en de laatste 5 minuten stonden we gelijk. 2 minuten voor tijd scoorden zij de 16-15. Daarna hebben wij nog een hele hoop goede kansen gehad, maar helaas bepaalde dit niet de wedstrijd. Gelijkspel was meer dan verdiend geweest, maar daar kwamen we net een doelpunt tekort voor.

Bedankt!

Nogmaals dank aan onze invallers; Gijs, Marcel en Bas, en aan de fotograaf; Alex (die het op het laatst zelfs te spannend vond om nog foto’s te maken).

Synergo6 tegen RDZ

Vol nieuwe moed kijken wij alweer naar onze laatste veldwedstrijd. Een wedstrijd die waarschijnlijk erg leuk zal worden om naar te kijken! We nodigen jullie allemaal uit om volgende week 15 oktober om 13.00 uur te komen kijken naar Synergo 6 – Odik 4 op het Synergoveld.