Synergo pakt hele belangrijke overwinning

Synergo was zijn debuutjaar in de eerste klasse met drie nederlagen niet goed begonnen. Zondag kwam daar gelukkig verandering in. Op een zonnig en druk Synergoveld werd koploper Apollo op een ruime nederlaag getrakteerd. En natuurlijk gebeurde er nog veel meer dit weekend!

Na twee keer net niet (De Waterpoort, KZ Danaiden) en één keer een wat groter verschil (OWK) kwam koploper Apollo op bezoek bij Synergo. Synergo stond op scherp en pakte direct het initiatief. Apollo schoot bepaald niet met scherp en bovendien vaak op verkeerde momenten, waardoor Synergo al snel de bovenliggende ploeg was. Al bij rust stond er een duidelijke marge van zes doelpunten op het scorebord (11-5).

Na de rust bleef het krachtsverschil zichtbaar en liep Synergo zelfs uit naar een maximale marge van tien doelpunten (17-7). Door kleine slordigheden in de verdediging kwam Apollo nog dichterbij, maar de ruime marge kwam niet meer in gevaar. De scheidsrechter floot af bij 21-16 en daarmee was de eerste overwinning in de eerste klasse binnen. Volgende week krijgt Synergo tegen KIOS in Ruinerwold de kans om een plek in de middenmoot te bemachtigen. Synergo 2 won zondag met 19-15 van Apollo 2 en vindt zich terug op de derde plaats.

Andere teams
Op zaterdag behaalde ons vierde de eerste overwinning tegen Antilopen (21-23). Drie topscorers waren naar verluidt goed voor 22 van de 23 doelpunten. De sterke punten goed uitgespeeld en de andere vijf goed ondersteund dus! Ons elfde won afgetekend van De Eemvogels en staat fier aan kop. De A1 speelde een goede tweede helft tegen het sterke Fiducia, maar kwam desondanks te kort voor de overwinning (12-21). Synergo D1 pakte zijn tweede overwinning in de landelijke hoofdklasse. Net als vorige week was Die Haghe het slachtoffer. Een echte aanrader om deze talenten aan het werk te zien! Raquel schrijft op Facebook over onze F-jes: “De F1 verliest met 41-3 van de kampioen Woudenberg. Met een tand die er tijdens de wedstrijd uit ging, een aantal kinderen die hun eerste wedstrijd speelden en alle kinderen die iets nieuws hebben geleerd, was het toch een leuke wedstrijd.”

Last but not least: onze recreanten kwamen voor het eerst dit jaar in actie op een toernooi. Eindstanden zijn mij niet bekend, maar in de tussenstanden stonden de recreanten in ieder geval voor. Nog veel belangrijker: er is lol gemaakt en de zon scheen!