Synergo sluit af in stijl

Met een klinkende 36-13 overwinning op degradant Olympus ’58 nam Synergo afgelopen zondag afscheid van de tweede klasse.

Het succesvolle seizoen 2015-2016 is daarmee bijna ten einde gekomen. Toch staan er nog de nodige activiteiten op het programma. De komende week zijn er nog vier inhaalwedstrijden en 11 juni volgt de slotdag. 12 juni spelen ALO en SIOS of ZKC (mogelijk tegenstanders van Synergo 1 volgend jaar) op ons veld nog een beslissingswedstrijd voor handhaving in de eerste klasse. 13 juni is de jaarvergadering en 17 juni de vrijwilligersbarbecue in Lopik. Van 6 tot en met 16 juni trainen de jeugdteams nog in de nieuwe leeftijdscategorieën. Daarna publiceren we in één keer de teamindelingen voor het seizoen 2017-2018.

Terug naar zondag. Synergo 3 en 2 hadden zich inmiddels gehandhaafd in de reserve tweede klasse, waardoor de wedstrijden tegen DSC 4 en 3 enkel nog om de eer gingen. Het derde verloor na een strafworpenfestijn met 20-22 tegen DSC 4. Synergo 2 verweerde zich weer kranig tegen de uitstekende kampioen DSC 3, maar kwam te kort: 16-21.

Tot slot was het de beurt aan Synergo 1. Tegenstander Olympus ’58 had pas slechts één punt gehaald uit dertien wedstrijden. Synergo kreeg van Marc en Timon veel opdrachten mee en ging daar fanatiek mee aan de slag. Na een paar minuten stond het al 5-0 en was duidelijk dat deze wedstrijd éénrichtingsverkeer zou worden. Bij rust had Synergo er al 18 inliggen. De doelstelling was 30 doelpunten en dus ging Synergo na de pauze vol gas door. De teller bleef uiteindelijk steken op 36 (!) doelpunten, op de laatste speeldag nog een nieuw seizoensrecord.

Met deze score kan Synergo indrukwekkende statistieken overleggen: 27 van de 28 wedstrijden gewonnen. Daarin zijn op het veld en in de zaal samen 654 doelpunten gescoord (23,4 doelpunten per wedstrijd) en 377 tegendoelpunten geïncasseerd (13,5 doelpunten per wedstrijd). Met een doelsaldo van +277 werd een wedstrijd gemiddeld met tien doelpunten verschil gewonnen. Voor wat het allemaal waard is; volgend seizoen start Synergo weer helemaal op nul.

De zaterdag werd ook nog leuk afgesloten, want Synergo 8 sleepte als laatste ploeg het kampioenschap binnen. Hiermee hebben we een indrukwekkend lijstje kampioenen de tweede helft veld. Elf kampioenen: S1, S8, MW2, B1, B2, D1, D2, E1, E2, F1 en F3! Zij worden op 11 juni nog eens gehuldigd.