Synergo 10, dat moet je eens zien!

Hoe lager je speelt, hoe saaier de wedstrijden. Tenminste dat is vaak wel gedachte die er is. Nou niets is minder waar als je eens bij het tiende zou kijken.

thumb_IMG_1111_1024

Vandaag speelde ze uit bij DVO in Bennekom. De ploeg van Peter Kalisvaart (hij zal een gedegen hoofdrol spelen in dit verslag) is nimmer compleet en moet ieder weekeinde een beroep doen op alle andere binnen Synergo. Dit weekend bestond het sterrenteam met geblesseerde en op vakantie zijnde sterren,  uit Peter K, Rik K, Jeroen de K en Jesse S. En het dameskwartet Marloes, Anna, Floor en de vrolijke  Marleen.

thumb_IMG_1112_1024

Ik wist niet wat ik zou verwachten, behalve een doelpunt rijk wedstrijdje, want vorige week was het duidelijk dat Synergo 10 beter was dan DVO 11. Dus voor vandaag stond er een “vrije” wedstrijd op het programma.

De eerste helft was opzienbarend leuk om te zien. Hoog baltempo, mooie doelpunten, waarbij de “term” herhalen van de schutter ook echt, herhalen van de schutter betekent.

Bij Synergo 10 snappen ze maar al te goed wat daarmee bedoeld wordt. Marloes Heijne (ik heb haar vaker dit truukje zien doen) scoorde wederom twee mooie schoten op rij.

Peter Kalisvaart, Anchorman van S10, je moet hem eens zien! Want zonder de andere 7 tekort te doen. Peter is de Marcel Pot uit S10. Rent door het veld, scoort vanuit iedere hoek, zoekt op; stap uit; en gaat er als een speer langs. Met als hoogtepunt een onehander! Helaas was de uitvoering bijna perfect, de onehander ging mis. Maar je zou hem eens moeten zien!

En dan die andere Kalisvaart. Rik, stond voor de statistieken naast zijn pa. Volgens mij is er zelfs een deal gesloten. Rik creëert vrijheid, Peter maakt af. Want welke bal Rik ook naar de korf gooide, ze gingen mis. Waar Peter zijn heer al moe gespeeld had na 15 minuten ( heer werd zelfs gewisseld) deed kleine Kalisvaart wat verwacht werd, afvangen, uitgooien naast komen en vooral terugspelen. Familiekorfbal leuk om te zien.

Het andere vak was gevuld met Jesse, Jeroen, Marloes en Anne. Waar Jeroen en Jesse in de A1 bijna elke bal zonder na te denken naar de korf gooien, snappen ze in S10 ineens wat samenspel is. Ik denk wel dat dit voornamelijk door de indringende ogen van de dames in dat vak is afgedwongen maar dat het er goed uitzag, dat moet gezegd worden.  Anders dan bij de A, zijn de mannen geen topscoorders in S10, die eer is uiteraard voor Peter K.

Strafworpen nemen in een team wat niet je eigen team is, geen extra druk. Hij ging mis, maar gelukkig vlak daarna scoorde Marloes weer een giga mooi schot.

In de rust waren de gezichten strak, coach Dingjan voerde wat wijzigingen in spel tactiek door maar of de ploeg nou uitvoerde wat Frank van plan was…… dat kon ik niet zo goed zien!

thumb_IMG_1113_1024

Na de rust 3-9 op het scorebord, dat moest toch wel een verdubbeling kunnen worden. Het spel van DVO was ongewijzigd, maar Synergo daarin tegen had het moeilijker. Te korte schoten tegen de korf, of zelfs helemaal de korf niet raken. Dit zal coach Dingjan niet bedoelt hebben. Gelukkig was daar ineens Floor die een hele langzame omdraai maakte en dat was direct ook het startsein voor publiekslieveling Peter K. Want vanuit de hoek van het veld scoorde hij een “hoekie”  en niet 1, nee de herhalende bal ging er ook in BAM.

Het aanvals vak van Marloes ging over op crossballen, diepe ballen korte kansen en doelpunten. Hoogtepunt van de tweede helft was een “Dirkie”  die Jesse en Jeroen wilde uitvoeren.  Rik probeerde nog een “Petertje”, jaja we smijten tegenwoordig met termen, een Petertje, is op zij, opzij naar binnen en 1 hand.  Echter stonden er twee verdedigers voor hem en dat had zoonlief Rik niet gezien.

Het einde naderde de stand stond op 9-18 met nog 1 minuut te gaan was het prijsschieten zonder prijs. Ofwel de eindstand is gehaald S10 heeft weer gewonnen.

thumb_IMG_1124_1024

Synergo 10, speelde met hoog baltempo, vrij korfbal en leuke acties een hele leuke wedstrijd. Gefeliciteerd!

Ik zou nog een vermelding maken van het fantastische schot van Jeroen. Neem je schot de volgende keer gewoon mee ipv hem thuis op de kast te laten liggen 😉

Toedels!
Marc

   thumb_IMG_1119_1024 thumb_IMG_1118_1024 thumb_IMG_1117_1024 thumb_IMG_1116_1024  thumb_IMG_1122_1024 thumb_IMG_1121_1024 thumb_IMG_1120_1024 thumb_IMG_1115_1024