Dertig! Dertig! Dertig!

Na een mooie pot tegen Sparta A1 was deze zaterdag SKF A2 aan de beurt, de vorige wedstrijd wisten ze het ons lastig te maken door hun snelle spel en dynamische acties wat leidde tot mooie kansen.

Na een ochtend in de hal hangen en een aantal prachtwedstrijden te hebben gezien van onze jeugdploegen was het tijd om onze eigen voorbereiding te starten. Bij het inschieten ging het voor sommigen moeizaam, de goals lieten op zich wachten en dit zorgde tot enige onrust bij sommigen.

De wedstrijd begon en na een 0-1 achterstand konden we los! Met een hoop duw en getrek van beide kanten en een hoop emotie naar de tegenstander, elkaar en de scheids wisten we een mooie voorsprong op te bouwen in de eerste helft. (14-7) Tijdens de rust werd ons (en met name mijzelf) verteld dat we het rustig moesten houden en niet mee gaan met de tegenstanders in het gezeur en gezeik tegen de scheids. De coach van de tegenpartij had hetzelfde gezegd want dit liet hij ook nog even weten aan de scheids.

In de tweede helft konden we echt vlammen, zonder het gezeur aan onze kant wisten we er snel een hoop goals in te leggen. De tegenstanders bleven zeuren op de scheids en ons terwijl wij ons hoofd koel wisten te houden. Door het uitspelen van iedereen wisten we de stand te brengen naar 27-16. Nu begon iedereen toch wel te denken, zou het lukken om de dertig te halen? Het publiek dacht dit ook, want zij begonnen massaal met zijn alleen te roepen: ‘Dertig! Dertig! Dertig!’ met nog tweeënhalve minuut op de klok stond het 29-17. Na een hoop kansen wisten we helaas de 30 niet te bemachtigen. Tot in de laatste minuut, daar scoorde David na een rebound een one-hander onder de paal! de 30!? Nee, helaas werd hij afgekeurd door de scheids en moesten we het doen met een, ook mooie, uitslag van 29-18

Na deze winst op SKF staat ons nog twee wedstrijden te wachten, eerst DVO A3 thuis en daarna Dalto A2 uit. Als we beide wedstrijden winnen zouden we kampioen zijn. Dat zou betekenen dat de kampioenswedstrijd (mits wij en Dalto winnen in speelronde 12) in de Hoenderdaal in Driebergen op 12 maart om 14.40 zou zijn! Houden jullie de data vast vrij? 😉