Synergo A1 Herpakt zichzelf na verlies

Na de domper van 2 weken geleden is het de A1 deze zaterdag wel gelukt om te winnen. In een niet altijd even goed duel werd er met 21-16 gewonnen van Antilopen A1.

Vlak voor de wedstrijd bleek dat Stefan ziek was. Er moest dus met de opstelling geschoven worden om dit verlies op te vullen. Na overleg tussen coaches en spelers was besloten om de vakken zo standaard mogelijk te houden. Ondanks dat de vakken niet heel raar waren begonnen we niet zo goed. De scheidsrechter was duidelijk en floot voor veel, maar ook daar wisten we niet goed genoeg van te profiteren. We kwamen nog met 3-1 voor, maar veel was er niet te genieten voor het publiek. Met een stand van 8-9 klonk het rustsignaal.

Dat er iets moest veranderen in de 2de helft was in ieder geval duidelijk. Slimmer spelen was de opdracht van de coaches. Niet inspringen, doorstappen en de juiste mensen neerzetten in de aanval. Na 5 minuten gespeeld te hebben in de 2de helft gingen we dat eindelijk doen. We kwamen nog op 8-10, maar na 2 goede doelpunten kwamen we al snel op 10-10. Antilopen bleek taaier dan gehoopt en wist nog een lange tijd bij te blijven tot de 14-14, maar toen gingen eindelijk de schoten erin. Na 4 schoten in korte tijd te scoren was daar eindelijk het definitieve gat geslagen. Synergo bleef doorscoren en Antilopen gaf nog niet op, maar er werd een nette eindstand neergezet van 21-16.

Volgende week weer een belangrijke wedstrijd voor de A1, Sparta. Op het veld hadden we nog verloren van deze ploeg maar na een goede wedstrijd wisten we in de zaal wel te winnen. We zullen er alles aan doen om de 2 punten mee naar Utrecht te nemen!