Synergo verstevigt koppositie

Synergo 1 won zondag in een wederom goedgevulde sporthal De Dreef van concurrent Steeds Hooger en verstevigde zo haar koppositie in de 2e klasse D. En er gebeurde nog veel meer dit weekend!

Het korfbalweekend werd zoals zo vaak afgesloten door ons eerste. Steeds Hooger kwam op bezoek en dat was de enige ploeg die dit seizoen in competitieverband niet van Synergo 1 verloor (15-16 op het veld). In de openingsfase leek het opnieuw een lastige middag te worden, want Steeds Hooger nam al snel de leiding. De ploeg uit Apeldoorn schoot van afstand met scherp en profiteerde van de vrije ballen, die Synergo in grote getale weggaf. In de slotminuut maakte Steeds Hooger zelfs de 10-13 en zag het er opnieuw niet goed uit voor Synergo.

In de kleedkamer zette Synergo orde op zaken. Waar Steeds Hooger de korf in de beginfase na rust nét niet wist te vinden, ging bij Synergo elke bal er in. Drie minuten na de rust was de voorsprong voor de gasten als sneeuw voor de zon verdwenen. Het initiatief lag bij Synergo om daar niet meer weg te gaan. In de loop van de tweede helft raakte Steeds Hooger steeds meer gefrustreerd en vierde dat vooral bot op de scheidsrechter. Het hielp ze bepaald niet, want het spel van Steeds Hooger zakte steeds verder weg. Na zestig minuten stond er een duidelijke 22-17 op het scorebord – waarmee de tweede helft dus met 12-4 in Synergo’s voordeel was. Door de overwinning groeit het gat met Steeds Hooger tot vier punten.

Synergo 2
Synergo 2 speelde tegen Steeds Hooger 2. Na drie goede wedstrijden zonder punten, was een overwinning cruciaal. Na een gelijkopgaande eerste helft (7-7), liet het tweede er in de tweede helft geen misverstand over bestaan. Met 16-9 waren de eerste twee punten van dit zaalseizoen een feit. In de komende weken volgen er meer wedstrijden tegen concurrenten die punten op moeten gaan leveren.

Zaterdag
Ook op zaterdag waren er genoeg mooie wedstrijden te zien in De Dreef. In de ochtend wonnen de E1 en E2 dik van hun leeftijdsgenoten van Wageningen (E1 en E3). Snel combinatiespel, héél véél schoten en veel doelpunten (20-8 en 15-5). Onze korfbalvisie in de praktijk. Deze ploegen kunnen meten met de beste E-ploegen van Nederland. Echt een aanrader om eens te gaan kijken!

Daarna was het de beurt aan de D4 en de ploeg van Petra en Suzanne doet het gewoon hartstikke leuk, al waren de doelpunten wat schaars deze keer. De D4 won uiteindelijk met 4-2. De A2 ontving Nova A2 en speelde een hele leuke pot. Er werd goed gekeken, snel gespeeld en veel en goed geschoten. Het bleef spannend tot de laatste seconde, maar de A2 besliste de wedstrijd in ons voordeel: 13-12.

De C1 heeft het ontzettend lastig met de goede en fysiek sterkere tegenstanders. Maar wát wordt er hard gewerkt en wat is het toch gewoon een leuk team. Met goed wat werklust scoorde André in de tweede helft de eretreffer tegen DKB (1-21). Blijven doorbijten en dan komt de progressie vanzelf terug in de uitslagen.

De B1 speelt in een leuke competitie met gelijkwaardige tegenstanders. SDO uit Veldhoven nam brutaal de leiding (0-3), maar daarna kwam de B1 op stoom. Jerry onderscheidde zich door in alle hoeken en gaten de ballen te onderscheppen. Prachtig om te zien. Het bleef een gelijkopgaande wedstrijd, waar Synergo in de slotfase de overwinning leek binnen te slepen. In de laatste aanval maakte SDO echter alsnog gelijk, waardoor de B1 met een punt genoegen moest nemen. Een leuke ploeg met veel potentie!

Tot slot de A1, die het opnam tegen Sparta (N), waar op het veld nog van was verloren. Een topper in de eerste klasse dus. De A1 ging er vól in en na een gelijkopgaande openingsfase nam Synergo het voortouw. Vooral fysiek is de A1 ijzersterk en het kon daarom lange aanvallen spelen. De A1 won met 16-12 en blijft na drie wedstrijden zonder puntverlies. Hoe knap is dat?

Volgend weekend zijn we gesloten vanwege Sinterklaas, maar op zaterdag 12 december kun je van 9.00 uur ’s ochtends tot 22.00 uur ’s avonds onze Synergo-ploegen weer aanmoedigen!

Oh ja, afgelopen zaterdagavond maakte Lindsy in de tweede helft haar debuut in de Korfbal League tijdens de wedstrijd AW.DTV-DOS’46 (eindstand: 22-22). Lindsy is daarmee na Ilse de tweede voormalig Synergo-speler die speelminuten heeft gemaakt op het allerhoogste niveau! Wie volgt?