Marokko toegetreden tot IKF

El Mamoun Loukili’s droom komt uit: Marokko is als korfballand toegetreden tot de Internationale Korfball Association (IKF). Vijf jaar inspanningen van onze Mamoun en de Stichting Korfbal Marokko – Nederland hebben geleid tot deze grote mijlpaal.

Marokko-U19-korfballers Nador

el_mamounEl Mamoun: ‘Afgelopen zaterdag was het zover. Na vijf jaar hard werken is Marokko toegetreden tot de IKF familie. Stichting Korfbal Marokko Nederland (initiatief van Synergo en PSV) wil iedereen bedanken die een bijdrage heeft geleverd aan dit project. Ook willen we Geert Rollingswier van Veerkracht Asbestsanering bedanken voor zijn ondersteuning.’

Synergo-voorzitter Anne de Roos verwoordt namens de Synergo-leden de enorme waardering voor Mamoun Loukili, Harry Feyen en alle anderen ‘die zowel in Nederland als Marokko met oneindig enthousiasme onze ultieme teamsport hebben gepromoot. Gefeliciteerd!’

Marokko-treedt-toe-tot-ikf67 korfballanden

Naast Marokko zijn ook Zwitserland en Sri Lanka geaccepteerd als (associate) lid van de International Korfball Federation. Hiermee komt het aantal aangesloten landen uit op 67 in de wereld.

 

De kracht van sport

Naast El Mamouns droom over korfbal, zorgt de sport er ook voor dat er (kennis)uitwisseling is vanuit Marokko door Marokkaanse jongeren (en hun ouders) en vanuit Nederland door Nederlanders en Nederlandse Marokkanen (en hun ouders).

Mabrouk, El Mamoun! Shoukran bezef!
Sander.

 

 

Zie ook