Spannende wedstrijd voor de A2

Afgelopen zaterdag speelde de A2 de eerste échte wedstrijd in de zaal, tegen RDZ in Zeist.

Korfbalfinale2012_01Vooraf was de spanning al merkbaar: “dat is toch niet die zaal met die houten vloer?!” “Nee, dat is ergens anders.” “Nee dat is wel daar!” “Nee toch??” Gelukkig bleek het niet het geval te zijn: de vloer van Dijnselburg zag er betrouwbaar uit.

Ook de tegenstanders werden besproken: “zijn dat onze tegenstanders?” “Nee, dat is de B” “Welnee, ze schieten nu toch ook in?” “Maar ze zijn zo klein!” Nou, dat hadden we gedacht…

De wedstrijd

Na het fluitsignaal duurde het niet lang voordat het eerste doelpunt viel, in ons voordeel. Helaas maakte RDZ al snel een gelijkmaker. Een tijdje ging het gelijk op, en liepen we dankzij doelpunten van onder andere Tresja en Pierce uit naar 2-5.

Daarna ging het helemaal mis: we verloren onze concentratie en lieten maar liefst 4 doelpunten achter elkaar door, waardoor we op een achterstand van 6-5 kwamen te staan. Gelukkig konden we onszelf na rust weer enigszins herpakken en  ging het een tijdje heen en weer: 6-6, 6-7, 7-7, 8-7, 8-8…

We kregen de smaak weer te pakken, en konden we, door de schoten van Tomas en korte kansjes van Pierce (met één hand), uitlopen naar een eindstand van 9-13.

NHV28T8Volgende week

Gaan we natuurlijk proberen dit gevoel vast te houden! Zaterdag aanstaande (14 november) speelt de A2 om 15u in de Dreef tegen Midlandia. Komt allen!

Floor.

 

 

Zie ook