Goed begin en goed voornemen voor de A2

Afgelopen zaterdag speelde de A2 een oefenwedstrijd tegen OVVO A3. Nadat Jari ons had verteld dat veel OVVO-teams erg hoog spelen, werden we toch wel een beetje zenuwachtig.

ahoy-zaalfinale-korfbalWe gingen scherp van start, maar konden toch niet voorkomen dat OVVO 2 doelpunten scoorde. Daarna ging het beter: we bléven geconcentreerd spelen, en scoorden al gauw ons eerste doelpunt. We knokten moedig verder, en wisten de rest van de eerste helft elk tegendoelpunt te voorkomen. Helaas scoorden we zelf ook niet, zodat de ruststand 2-1 was.

En toen

Na een peptalk van Jari kwam daar al snel verandering in. We gingen weer vol goede moed het veld op. Omdat het een oefenwedstrijd was, werd er flink doorgewisseld, zodat Appie ineens in het veld stond, en zijn heer volledig wegspeelde met elke schijnbeweging. Een prachtig doelpunt was het resultaat. Toen kregen we er écht zin in, en de doelpunten begonnen elkaar op te volgen.

Paniek…?

Omdat we steeds doorwisselden, was er af en toe wat verwarring over wie een stip of vrije bal moest nemen. Toen we een strafworp meekregen, kreeg Julian de bal dan ook zomaar in zijn handen geduwd. Hij had echter nergens last van; koelbloedig legde hij de bal erin. Verder was Pierce zijn tegenstander onder de korf twee keer te slim af, mét resultaat: met een soepele basketbalbeweging scoorde hij tot twee keer toe met één hand! Ook Katinke scoorde, na volgens haarzelf heel vaak proberen, een afstandsschot.

Al met al waren we in deze tweede helft goed op dreef, wat eigenlijk heel uitzonderlijk is: nogal eens verliezen wij de concentratie. Maar vandaag speelden we een droomwedstrijd, bleven constant spelen en scoren én, zoals je aan de eindstand wel kunt zien, fantastisch verdedigen. We wonnen dan ook met 2-8. Een goed begin van het zaalseizoen dus!

En dat goede voornemen?

Naast het voornemen élke wedstrijd zo te spelen natuurlijk, hebben wij ons ook voorgenomen om wat vaker van ons te laten horen en een wedstrijdverslag te schrijven!

NHV28T8We hopen natuurlijk dat jullie dat leuk  vinden om te lezen, maar veel leuker vinden we het nog als jullie ook eens komen kijken hoe we het in het echt doen.

Veel liefs namens de hele A2,
Floor.