Groeien = boeien. Club, veld en een sporthal?

Hoe zou korfbal in Utrecht er in 2020 uitzien? Op 22 september gaan bestuurders van korfbalclubs uit Utrecht en randgemeenten daar een goed gesprek over aan onder leiding van Vereniging Sport Utrecht en het KNKV. Ik ben benieuwd waar we als clubs samen voor zullen staan.

Synergo heeft het voor haarzelf aardig scherp: in 2020 hebben we 230 jeugdleden, ruim 200 spelende seniorenleden en een flink aantal niet-spelende leden en behoren misschien wel bij de 10 grootste korfbalverenigingen in Nederland. Onze sportaccommodatie, die op een waardevolle plek in de stad ligt, is een middelpunt van zeer verschillende wijken en vormt een ontmoetingsplek voor meer dan alleen korfbal. Onze stip voor 2020 is een accommodatie die waarde toevoegt aan de omringende wijken, de stad en natuurlijk aan onze leden.

De groei in leden ligt lekker op schema. Wij bieden nu al breedtesport en prestatiesport aan ca 35 teams van alle leeftijden: 12 seniorenteams, 2 midweek, een recreantengroep en 21 jeugdteams. Dankzij vriendjes en vriendinnetjes van leden, structurele contacten met buurtorganisatie Harten voor sport (‘bewegen in je eigen wijk’), combinatiefunctionaris Stefan (clinics op scholen) en natuurlijk ons jaarlijkse succesvolle schoolkorfbaltoernooi.

Maar groeien is vooral gelukt omdat we boeien en de club ons boeit. Wat voorbeelden van de eerste drie weken van dit seizoen:

  • De AC organiseerde een fantastisch galafeest
  • Frank Dingjan trekt wekelijks de gekleurde lijnen op ons veld
  • In het kader van ‘elk team heeft een trainer’ adopteren teams een ander team: de selectie traint de C3, het 8e het 12e, A1/S9/S10/S11 de e-teams. Er zijn vaste trainers voor maar liefst 30 teams.
  • Team coördinatoren David en Wim werkten hard om coaching te regelen voor C3 en E5
  • Marc en Harryt starten Synergo TV, maken portretfoto’s en koppelen facebook en de site
  • Gudo, Eline, Jeroen en Eva boden zich aan voor ondersteuning bij de ontwikkeling van de sporthalplannen
  • De D1 doet aan voor- en nabeschouwingen van de wedstrijden olv coach Timon
  • Peter Kalisvaart bereidt met Rita de blessureondersteuning en -preventie voor (start vanaf eind september)
  • Paula, Loes en Maurice regelden nieuwe sponsorkleding
  • Het 5e organiseert de grote clubactie dit jaar; de opbrengst gebruiken we voor een digitaal scorebord (dus kopen die loten!)
  • De kantinecie breidde haar assortiment uit en telde haar geld nog eens over
  • Renske nam de Synergo mail over van Eva
  • De scheidsrechterscie bereidt een brainstormavond voor

Wat ons de komende maanden extra boeit is de uitbreiding van onze speelveldcapaciteit en de steeds concretere komst van de sporthal. De sporthal combineert de ruimte voor gymlessen van o.a. het Trajectumcollege en de plannen van onze club. Volgens het KNKV heeft Synergo met haar 35 teams ‘recht’ op 3 seniorenvelden. Uitbreiding zit versleuteld in onze plannen. De komende 3 weken werken 5 kleine teams olv Hans en Jeroen aan de plannen en organiseren we in november, als het allemaal doorgaat, informatieavonden voor jullie allemaal. Voor het einde van dit jaar is er een besluit. Spannende tijden!

Ik heb dit weekend genoten. 30 Teams wisten maar liefst 322 goals te maken. Voor verslagen nodig ik jullie, de teams zelf uit.  De selectie en de A1 zijn al lekker op stoom met hun communicatie, wie volgt? Leuk om nog te melden dat Alex Ligt, hoofdtrainer afgelopen 2 jaar, de scheidsrechter van het 3e was en dat er zo’n 100 man langs de lijn stond bij de zeer spannende wedstrijden van het 2e en het 1e vandaag. Gezellig!

Anne de Roos