Synergo 1 met anderhalve punt naar huis (12-20)

Na een zaterdag vol korfbal (C2 verloor helaas, A1 won!) en een fijn galafeest ’s avonds, waarbij iedereen er enorm chic uit zag, was het vanochtend tijd voor een wedstrijd. De tweede wedstrijd van het seizoen was tegen Atalante, in Apeldoorn.Bij vertrek vanaf het veld werden sommigen een beetje wakker, sliepen sommigen nog even en brakten sommigen een beetje uit in de tijd dat we naar Apeldoorn reden. Op gras spelen was weer ’ns wat anders dan ons mooie kunstgrasveldje en tijdens het inschieten bleek dat ook.IMG_6994

Na de bespreking en de warming-up kon de wedstrijd beginnen. Het was een moeizame start, de eerste twintig minuten van de eerste helft maakten we veel fouten. Gelukkig zag de scheidsrechter de overtredingen van de tegenstander en konden we daardoor wel wat doelpuntjes maken dankzij strafworp en vrije bal(len). Het laatste kwartier ging al veel beter, we speelden netter en maakten prima doelpunten. Atalante en haar publiek raakte erg gefrustreerd en liet dat ook zeker horen. Met een voorsprong van 10-15 gingen we de rust in. Onverwacht veel doelpunten, aan allebei de kanten.

In de rust hadden we het over de tegenstander en hoe ze hun mond niet konden houden tegen de scheidsrechter, hoe wij dat wel gingen doen en hoe we gingen zorgen dat we het laatste kwartier gingen doorzetten zodat we met twee punten naar huis konden.

De tweede helft startte al veel beter, we maakten mooie doelpunten en de bal was telkens (bijna) net zo lang in de aanval tot er een doelpunt viel. We waren dominant in zowel aanval als verdediging.

Na een waarschuwing van de scheidsrechter aan de aanvoerders, speelden we nog een paar minuten door. Maar met nog achttien minuten op de klok werd bij een stand van 12-20 de wedstrijd afgefloten. Wij vonden zelf dat de scheidsrechter een nette wedstrijd floot en erg duidelijk was in z’n beslissingen. Atalante en vooral haar publiek was het er duidelijk niet mee eens. We begrepen allemaal dat het te ver ging en de wedstrijd klaar was.

Verdwaasd liepen we het veld af, schudden hier en daar een hand van de tegenstander en bespraken wat er allemaal aan de hand was. De scheidsrechter kwam echt niet meer terug… Hadden we gewonnen? Of zou de wedstrijd nog een keer afgemaakt moeten worden?

Met driekwart wedstrijd gespeeld te hebben, het halve online spelregelboek te hebben gelezen en besproken tijdens het douchen zonder erachter te komen of we nog een keer terug naar Apeldoorn moesten of niet, gingen we net zo verdwaasd naar huis als we het veld afliepen.

Met waarschijnlijk opnieuw twee punten in ons zak en een prima (halve) tweede helft kunnen we tevreden zijn.

We zijn blij met ons eigen publiek, positiviteit langs de lijn is altijd fijn!