Synergo 1 stelt tweede plaats veilig

Zondag 15 mei stond alweer de laatste uitwedstrijd van het seizoen op het programma. Synergo moest aantreden tegen De Zwaluwen uit Zevenaar. Op papier een wedstrijd om des keizers baard; De Zwaluwen wist zich al enkele weken verzekerd van handhaving en Synergo moet genoegen nemen met een plekje in de subtop. Toch wou Synergo deze wedstrijd graag winnen om als tweede te eindigen achter DUKO en zo het veldseizoen waardig af te sluiten.

Onder leiding van interim coach Walter werd er goed gestart door de Utrechters. Na vijf minuten was de stand 1-4. In het vervolg van de eerste helft hadden beide teams verdedigend de zaken goed op orde. Zowel De Zwaluwen als Synergo hadden moeite tot goede kansen te komen. Via 3-4 werd het 3-6 en vanaf dat moment hield Synergo  de marge van 3 doelpunten vast. Ruststand: 6-9.

De wedstrijd werd beslist direct na de thee. In een tijdsbestek van tien minuten werd uitgelopen van 6-9 naar 6-14. Synergo kon de wedstrijd rustig uitspelen. De laatste vijf minuten misschien wel iets té rustig want in de slotfase werd het via 10-18 uiteindelijk 14-18.

Met de winst in Zevenaar kan Synergo de tweede plek niet meer uit handen geven. Maar dat betekent natuurlijk niet dat het publiek thuis kan blijven op zondag 31 mei! Eerst zijn namelijk de  kampioenen (!) van Synergo 3 aan de beurt. Daarna speelt het tweede speelt nog een zeer belangrijke wedstrijd tegen ALO. Synergo 1 sluit het veldseizoen af tegen Zwart-Wit, waarna er van de nodige spelers en staf afscheid genomen wordt. Komen kijken dus!!!

Groetjes,
Dirk

1 Duko 1 13 13 0 0 26 254 143 (111)
2 Synergo 1 13 8 2 3 18 264 190 (74)
3 Steeds Hooger 1 13 7 1 5 15 213 202 (11)
4 DKOD 1 13 6 2 5 14 207 184 (23)