DEF-jeugd: 19/12 – 7 kopposities

De meeste DEF-teams mochten dit weekend weer een wedstrijd spelen. En daarmee zitten we alweer ongeveer op de helft van de zaalcompetitie. Er gebeuren mooie dingen bij de jongste jeugd. Ligt het aan het 2x trainen, de nieuwe spelvisie, de enthousiaste trainers of gewoon aan het talent? Bij de D hebben we nu 2 (van de 4) en bij de E wel 5 (van de 8) teams bovenaan staan. Bovendien hebben alle teams al een keer het zoet van de overwinning mogen proeven. Iets om trots op te zijn als club. Zeker als je kijkt naar het aantrekkelijke spel waarmee dat gebeurt.

D-teams

Thuis had de D2 weinig moeite met MIA D3. Een score van 11-0 stond er na 50 minuten op het scorebord. De D3 speelde nog beter dan vorige week en won met 8-3 van de koploper Animo D2. Goede, snelle passing zorgde voor mooie doelpunten. Voorverdedigen wordt steeds beter uitgevoerd en er werden veel ballen onderschept! Twee mooie treffers waren er van Rachel in de D4. Dat was niet genoeg tegen Fortissimo D5: 2-11.

E-teams

Met een voorsprong kon de E1 vol vertrouwen de 2e helft ingaan tegen medekoploper Woudenberg E1. Het liep echter anders. Ondanks snel en mooi spel werden we toch afgetroefd. Fysiek dominant en ook een tikje feller draaide Woudenberg de rollen om en ging met een 3-8 overwinning naar huis. Op het veld ernaast wist de E2 wel te winnen. Met veel gejuich werden 8 doelpunten begroet. Dat DVO E2 er ook 7 scoorde maakte het wel spannend. Maar alle complimenten voor ons team dat mooi, fel en snel speelde. De E3 had zich duidelijk tegoed gedaan aan het voortreffelijke kerstdiner op vrijdag. Tegen Tiel ’72 E2 werd uit gewonnen, maar het tempo lag laag. In de rust was het 5-6. Een versnelling in de laatste 10 minuten (7 doelpunten) zorgde toch nog voor een forse score: 6-15.  Ook in de 2e klasse speelde de E5 een spannende pot in IJsselstein tegen Fortissimo E2. Er werd nipt met 7-6 verloren. Victum E4 wist zich in Houten kranig te weren tegen het normaal veel scorende E6, daardoor werd het uiteindelijk 7-8. De E7 staat sinds deze week stoer bovenaan in de poule. Een duidelijke 8-1 overwinning op DOC E2 droeg daar aan bij. Die score was te danken aan goed samenspel en veel zuivere schoten. In Driebergen won de E8 met 7-13 van Dalto E5.

F-teams

Beide F-teams verloren dit weekend met grote cijfers. In Maartensdijk de F1 tegen TZ F2 met 21-9 en thuis de F2 met 3-19 tegen DOS F1. De F2 speelde een leuke wedstrijd, waarin ze elkaar goed konden vinden. En de doelpunten werden (terecht) gevierd als een kampioenschap.