Heroriëntatie en herinrichting TC

De komende drie maanden gaat er hard gewerkt worden aan een heroriëntatie en herinrichting van onze Technische Commissie (TC).

De afgelopen jaren heeft onze (kleine) TC zich dapper staande gehouden in onze enorm groeiende seniorenafdeling. De energie en menskracht van de TC was in de ogen van het bestuur echter niet altijd voldoende om onze seniorenleden goed genoeg te ondersteunen. Het bestuur vindt het daarom tijd om het roer om te gooien. En de tijd te nemen om zowel het beleid en de ondersteuningsstructuur van de senioren opnieuw in te richten. Het bestuur wil de TC graag structureel naar een hoger niveau te brengen. Oskar zal zich daar de komende maanden primair als voortrekker op richten, samen met de TC én alle seniorenleden.

Bestuursleden Oskar en Anne zijn hierover gesprekken aangegaan met TC-voorzitter Sander Hofman en vervolgens de hele TC. Sander ziet een veranderende mentaliteit  bij seniorenleden en veel nieuwe activiteiten die hem veel tijd en energie kosten. Energie die hij op dit moment niet meer heeft door onder andere de vele werkzaamheden en een maandenlange verbouwing in zijn nieuwe huis. En energie is nodig om het komende traject op te kunnen pakken. In overleg is daarom besloten dat Sander per direct stopt bij de TC. Voor Sander zou dit sowieso het laatste jaar in de TC zijn.

Sander heeft jaren geleden de eerste stap gezet naar het twee keer trainen in de week voor de B-jeugd en heeft daarmee de basis gelegd voor ‘korfbal voorop, twee keer trainen voor iedereen’. Sander werkt al jarenlang als commissielid jeugd en senioren en de laatste jaren als voorzitter TC keihard aan technisch beleid en goede teamindelingen voor senioren. Sander trekt, duwt, puzzelt zich suf op teamindelingen, zit regelmatig langs de kant bij alle seniorenteams, doet de ‘moeilijke’ gesprekken, houdt zich bezig met contacten voor (toekomstige) trainers, is verdrietig als er veelal ‘negatieve’ mails en vragen binnenkomen en zeer weinig een compliment.

Sander, enorm bedankt voor al jouw inzet in de afgelopen jaren!

Naar een vernieuwde TC

In de periode tot 1 april 2015 werken we samen toe naar een vernieuwde TC. In de eerste fase zullen we samen met alle seniorenleden stilstaan bij wat wij als (senioren)leden en vereniging van een TC verwachten én wat wij van elkaar als (senioren)leden verwachten. We zullen meer aandacht besteden aan de eigen verantwoordelijkheid van leden die bij een teamsport en een vrijwilligersclub horen. Daarna zullen de rollen en verantwoordelijkheden van de vernieuwde TC worden uitgewerkt, gevolgd door  tijdschema’s (wanneer moet wat gebeuren?) en overleg- en samenwerkingsstructuren (wie overlegt wat met wie en wanneer?).  Vanaf 1 april moet de vernieuwde TC operationeel zijn om de voorbereidingen voor het seizoen 2015/2016 tijdig te kunnen starten.

TC in ‘onderhoudsmodus’

De TC is vanaf heden tot 1 april 2015 in ‘onderhoudsmodus’. Alle energie wordt de komende maanden gestoken in het goed organiseren van de vernieuwde TC. Alleen de meest urgente zaken zullen daarom nog worden opgepakt. Vragen, suggesties en opmerkingen kun je kwijt bij tc@synergo.nl.

Oskar van de Vijver – Bestuurslid Technische zaken Anne de Roos – Voorzitter