DEF-jeugd: Spannende wedstrijden 13 december

12 wedstrijden bij de DEF-jeugd dit weekend. Met naast afgetekende overwinningen ook een paar echt spannende wedstrijden, zoals bij de E1, E2, E7 en D2. En vooral veel trotse trainers/coaches die zien dat de kinderen snel leren en mooi samenspelen.

D-teams

De D1 speelde in Vianen een overtuigende wedstrijd tegen VIKO D2 en won met 3-11. Overtuigend was het in de eerste helft niet bij de D2 in Bunnik tegen Midlandia D1. Er zat spanning in de wedstrijd tegen de nr. 2 en dat was terug te zien in soms slordige passes. De ruststand was dan ook 4-3. Coaches Jeroen en Timon hadden echter een goede analyse gemaakt. De beste spelers van Midlandia werden in de 2e helft door goed verdedigend werk vastgezet. Daardoor wist Midlandia nog maar 1 keer te scoren. Terwijl Synergo met een bombardement aan mooie aanvallen kwam, waarin iedereen een bijdrage had… de kracht van het team. Dat leidde tot veel gejuich op de tribune en een eindstand van 4-9. De D3 ging helemaal los en won met 12-3 van Fortissimo D4. Coach Marloes: “Snel spel en goede timing van doorlopers droegen hieraan bij. Goed gespeeld door iedereen. Veel mooie doelpunten ook.”

E-teams

Spannend was het in Driebergen waar de E1 tegen Dalto E1 speelde. De strijd ging gelijk op en leverde maar liefst 33 doelpunten op. De beschrijving van coach David: ‘Snel spel en mooie acties!’. De beloning: een 16-17 overwinning. Volgende week wacht om 10.00 uur thuis de wedstrijd tegen medekoploper Woudenberg E1. De E2 verloor in Wageningen nipt met 8-7 van Wageningen E1. Coach Mirjam kijkt trots terug: “We hadden in de laatste 10 minuten nog kansen om gelijk te trekken of zelfs te winnen, maar het mocht niet baten. Super trots omdat ze heel hard hebben gewerkt tot het einde en heel goed samenspel met hele mooie doelpunten hebben laten zien!” De E3 ging wat stroef van start, maar scoorde uiteindelijk een 17-2 overwinning tegen Koveni E1. De kinderen experimenteren steeds meer met doorloopballen. En dat leverde het eerste doelpunt uit een echte doorloopbal op. Nog meer doelpunten scoorde de E4 tegen ODIK E5: 0-19. Een enthousiast bericht kwam er van Erwin, coach van de E7. “Wat kan een trainer trots worden! Na goed spel tegen koploper Reehorst ’45 E6 gewonnen met 3-4.” En de E8? Die won met 10-5 van Tweemaal Zes E2 en is daarmee nog steeds ongeslagen.

F-teams

Superblij waren ze: de F1 boekte de eerste overwinning. En verdiend. Met 11-7 werd gewonnen van Koveni F1. Coach Wietske had de kinderen geleerd sneller samen te spelen, zodat ze ook tegen langere tegenstanders kunnen scoren. En dat deden de kinderen dus heel goed. In Driebergen was de F2 onder de indruk van Dalto F2. Daardoor kwamen ze zelf niet in hun spel. 20-0.