Kangoeroes’Cool (pilot bij Synergo)

Na de herfstvakantie (rond 1 november) wil Synergo in samenwerking met Harten voor Sport gaan starten met een uur per week korfballen in de wijk: Kangoeroes’Cool. Synergo is hiermee de eerste pilotclub in Utrecht. Kangoeroes’Cool is afgeleid van het concept Sports’Cool, waarbij kinderen uit de wijk deel kunnen nemen aan verschillende sporten, zonder direct lid te hoeven worden van een vereniging.

Buurt Sport club
Kangoeroes’Cool valt onder de regie van de Buurt Sport Club. De Buurt Sport Club kun je zien als een soort dependance van Synergo in de wijk. Kinderen van 3 tot 6/7 jaar kunnen hier op een laagdrempelige manier kennis maken met de korfbalsport. Zij kopen hiervoor bij de Buurt Sport Club een strippenkaart, waarmee zij uit verschillende sporten kunnen kiezen, voor maar € 1 per les. Bij de start van het project ontvang je zelfs voor de eerste 2 maanden nog een korting van € 0,50 per les. Kangoeroes’Cool krijgt een vast uur per week, het hele jaar door! De exacte ingangsdatum en dag is op dit moment nog niet bekend, maar blijf hiervoor de website volgen. Het zal hoogst waarschijnlijk op een woensdag- of donderdagmiddag worden van 15.30 -16.30 uur.

Wat wordt er gedaan tijdens het Kangoeroes’Cool uur?

  • kennismaking met de korfbalsport;
  • balvaardigheidsspelletjes;
  • en vooral veel plezier.

Kangoeroes’Cool/Sports’Cool speelt ook in op maatschappelijke ontwikkelingen zoals het vaker voorkomen van obesitas bij jonge kinderen en er is aandacht voor sociale ontwikkeling van normen en waarden. Maar het gaat vooral om veel plezier hebben tijdens het bewegen en spelen!

Gekwalificeerde trainer gezocht!
Voor het verzorgen van de Kangoeroes’Cool lessen zijn wij op zoek naar een gekwalificeerde trainer die iedere week beschikbaar is en het leuk vindt om kinderen te enthousiasmeren voor de Kangoeroes. Het is een betaalde functie. Heb je interesse, wil je meer weten, neem dan contact op met Manouk van Vliet (06-10029078) of Ineke Engels (06-52504248).