De A1 gaat ongeslagen de zaalcompetitie tegemoet!

De A1 won vorige week zaterdag ook zijn zevende en laatste wedstrijd van de veldcompetitie.

Voordat ik naar het feit ga dat de A1 de zevende wedstrijd op rij heeft gewonnen, kom ik eerst bij mijn eigen ploeg Synergo E2 die gisterochtend om 9.00 alweer klaar stond om de wedstrijd te beginnen. De E2 vertelde aan Roos en mij, vorige keer waren we er niet bij, dat de tegenstander SKF te omschrijven is als pittig. We maakten dat ook de afspraak dat ze vanaf minuut één ook peper in hun derrière zouden steken (de E2 maakte deze zin zelf heel anders af, maar met dit woord is hun woordenschat ook weer vergroot).  Het fluitje ging en de E2 verdedigde net als afgelopen weken goed in de ballijn, speelde vlot over en zorgden voor vele doelpunten voor het publiek. Na een goede wedstrijd was de einduitslag dan ook 10-5. Dit veldseizoen heeft de E2 met 351 doelpogingen in 6 wedstrijden per twee minuten gemiddeld 3 doelpogingen gemaakt, oftewel de E2 zorgt wel dat hun wedstrijden boeiend zijn om te zien voor de ouders en ook zeker voor ons als coaches!

Na de E2 sprong ik gelijk de auto in, want we vertrokken met de A1 alweer naar Driebergen voor een wedstrijd tegen Dalto A3. Ondertussen wat weetjes aan het doornemen, want wist je wel dat Dalto opgericht is op 1 april 1953? Wist je dat de naam Dalto staat voor: De Aanval Leidt Tot Overwinning? Wist je dat… Oh shit waar is Rik, onze mascotte voor deze wedstrijd, eigenlijk gebleven? Die bleek nog op het veld te staan in discussie over waar zijn schoenen nou gebleven waren, zouden ze verkocht zijn op de rommelmarkt of zou toch Harry Potter hier iets mee te maken hebben?  Met het raadsel van de verdwenen schoenen vertrokken we opnieuw, dit keer met Rik.

Eenmaal op het veld begon de voorbereiding, er hoefde niet veel woorden aan vuil gemaakt worden: gewoon doen wat je hoort te doen en wat je afgelopen weken hebt gedaan. Om nog even terug te gaan naar afgelopen weken voor degene die onder een steen hebben geleefd, Synergo A1 heeft de zes voorafgaande wedstrijden gewonnen met grote uitslagen: 18-5, 15-8, 18-13, 21-9, 14-6 en 19-13. Bij de thuiswedstrijden kwam dit mede dankzij het vele publiek dat ons toejuichte en bij de uitwedstrijden zie je elke keer weer onze trouwe ouders langs de kant staan, ook als ze niet hoeven te rijden. De A1 liet echter helaas geen denderende eerste helft zien aan dit publiek en de coaches. Nadat we 2-1 achter kwamen te staan, zorgden we wel voor een uitloop naar 2-6 in het voordeel van ons door 2 mooie doorloopballen, een super mooi schot van onze aanvoerder en twee vrije ballen. Hiermee hadden we Dalto echter niet laten zien wie er de baas was in het veld. Daar moest verandering in komen werd duidelijk in de kleedkamer en we gingen dan ook weer vastberaden het veld op.

Vanaf minuut één liet niemand zijn of haar tegenstander meer los tot ergernis van de tegenstanders. Hoe gooi je namelijk een bal als er continu een hand voor zit? Hoe loop je vrij als je continu gevolgd word? Hoe zet je een aanval op als de bal keer op keer niet bij je medespelers terecht komt? Dalto wist zich hier geen raad mee, ondanks hun clubnaam ‘de aanval leidt tot de overwinning’, want ze hebben niet meer dan 15 doelpogingen kunnen maken in de tweede helft. Dit verdedigen leidde echter wel tot een aantal doorloopballen en strafworpen tegen, waarvan Oskar op de één of andere manier er een paar heeft doorgelaten. Ondertussen werd er aan onze kant natuurlijk ook nog gescoord. Je kon David zien ‘shinen’ met zijn schot en hij liet zo aan onze bankzitter Jeroen zien hoe ook hij vele doelpunten in één wedstrijd weet te maken.

Op het einde stond een uitslag van 7-12 op het scorebord, complimenten van de coaches over de tweede helft, maar niet al te tevreden gezichten vanaf onze kant. Wij blijven namelijk kritisch, ondanks dat we al 7 wedstrijden op rij hebben gewonnen en dus met 14 punten in het voorjaar starten, ondanks dat we gemiddeld 17 doelpunten per wedstrijd hebben gemaakt en er gemiddeld maar 9 tegen hebben gekregen. We willen meer en we willen nog beter. Ik denk dat we jullie met deze houding nog vele mooie en goede wedstrijden kunnen laten zien in de zaalcompetitie en ik hoop dat we dit aan net zoveel publiek kunnen laten zien als de laatste twee thuiswedstrijden op het veld, want dat was echt geweldig! Tot in de zaal!

Ps. Het raadsel van de verdwenen schoenen is uiteindelijk opgelost, vraag aan Rik de details…!