Triviale weetjes & Svenska Kullagerfabriken AB uitslag 9-21

SKF A3 – Synergo A1

Twee wedstrijden had de A1 er al weer op zitten en alle twee de keren hebben ze gewonnen, zou dat ze de derde keer ook lukken? Nu verwacht je natuurlijk een saai verslag waarin het hele verloop van de wedstrijd behandelt wordt, maar volgens meneer de trainer is het belangrijk om triviale weetjes te kennen. Dus in dit verslag kom je niet alleen te weten of de A1 op weg is om kampioen te worden, maar ook waar de afkorting SKF eigenlijk vandaan komt, welke McDonalds 24 uur open is, wat het beroemdste monument van Veenendaal is en nog veel meer.

Synergo A1 - SKF A2

Tegelijk met de wedstrijd tegen SKF vond er een veel belangrijkere wedstrijd op het veld plaats. Sjoukje en Jeroen wilden namelijk allebei de topscoorder van de wedstrijd worden, wat uitdraaide op een zinderende strijd, nog zinderender dan die van de hele A1. Elke keer als Sjoukje, die glutenintolerant is en dus ook geen quarterpounder bij de McDonalds in Veenendaal, die 24 uur open is, kan bestellen, er een bal in gooide. Zette Jeroens alles op alles om er ook één te scoren, dit resulteerde echter in honderden airballen waar soms een verdwaald doelpuntje tussen zat. Zo liep de score op van 2-0 voor Sjoukje naar 2-2 voor Jeroen. Sarah probeerde op het begin ook nog mee te draaien, maar werd afgeleid toen ze bedacht dat er in Nederland nog 326 andere Sarah’s van 17 jaar rondlopen. Daardoor bleef ze hangen op slechts drie doelpunten in de hele wedstrijd. Sjoukje en Jeroen gingen echter de rust in stand van 3-3.

Een peptalk volgde waarin ook de trainers verdeeld waren over wie de topscoorder zou moeten worden, Marc was een felle aanhanger van Sjoukje en Oskar nam er genoegen mee dat hij Jeroen zou moeten aan moedigen. Met goede moed gingen Sjoukje en Jeroen het veld op, de rest van het team zag in dat ze niet meer aan bod zouden komen in het verslag en wilden daarom de tweede helft niet meer spelen, in plaats daarvan zijn ze het beroemdste monument van Veenendaal gaan bezichtigen: het Catechisatiegebouw met kosterwoning ‘Pro Rege, maar Sjoukje en Jeroen speelden driftig door en wisten de stand tot 6-6 te brengen.

SKF A2 - Synergo A1 bespreking

De wedstrijd liep echter bijna ten einde (hij was al zo moe dat hij niet tot het eind kon rennen) en onze twee helden deden er alles aan om te scoren. Daardoor vergaten ze te verdedigen en liet Sjoukje er één door, de scheids floot daarna snel af omdat hij zijn geld op Jeroen had gezet en Jeroen werd eerste op doelsaldo. Oskar bleef goed kalm en noemde het een mooie prestatie van Jeroen met ruimte voor verbeterpunten. Sjoukje schijnt als excuus tegen Marc gezegd te hebben: “ik deed ook dingen wel goed heh Marc, ik werd alleen afgeleid omdat Sjoukje in het Hebreeuws moedereend betekent”.

Ondertussen kwam de rest van het team SKF tegen bij het Catechisatiegebouw met kosterwoning ‘Pro Rege. SKF had namelijk doorgekregen dat ook zei nagenoeg niet behandeld zouden worden in het wedstrijdverslag en vertikten het om verder te spelen. Nadat SKF had uitgelegd dat ze opgericht waren door een Zweedse fabriek met de naam Svenska Kullagerfabriken AB die kogellagers maakt, besloten ze tegen elkaar de wedstrijd af te maken zonder Sjoukje en Jeroen en die wedstrijd eindigde in een spetterende overwinning voor de A1 met 9-21.

Van uw eigen verslaggever ook bekend als meneer de aanvoerder, Jurriën Helwig