Vertrouwenspersonen bij Synergo

At Voogt en Joke Kraan starten in april als vertrouwenspersonen bij Synergo.

Een van de pijlers van onze verenigingsvisie richt zich op clubbeleving. Iedereen is welkom bij Synergo en we willen graag dat je je thuis voelt. Onder je thuis voelen bij Synergo hoort ook dat je je er veilig voelt. Met zoveel leden, vrijwilligers en betrokkenen is er een kans op ongewenste omgangsvormen. Mocht je je onveilig voelen, bijvoorbeeld wanneer er sprake is van pesten, agressie of (seksuele) intimidatie dan willen we dat je bij een neutraal iemand terecht kunt die je kan ondersteunen.

De afgelopen periode hebben we informatie gezocht over het aanstellen van vertrouwenspersonen en een bijbehorende werkwijze. Na gesprekken met het KNKV, NOC*NSF en de VSU (Vereniging Sport Utrecht) over vertrouwenspersonen hebben we een profiel opgesteld en zijn we op zoek gegaan naar 2 geschikte kandidaten. En ik kan ik jullie nu meedelen dat we twee vertrouwenspersonen voor Synergo gevonden hebben. At Voogt en Joke Kraan zijn bereid om deze functie op zich te nemen en daar zijn we als bestuur heel erg blij mee. Binnenkort zullen zij zich aan jullie voorstellen.

In maart zullen zij de opleiding tot vertrouwenspersoon gaan volgen bij het NOC*NSF zodat zij goed voorbereid zijn op hun taak. Nadat deze opleiding is afgerond en we alle kennis in huis hebben zullen we samen met hen, de laatste puntjes op de i zetten en verdere afspraken maken over werkwijze en rapportage. We zullen deze dan uiteraard ook naar jullie communiceren.

Mocht je hier nog vragen of opmerkingen hebben dan kun je me bereiken via sociaal@synergo.nl of spreek me even aan.

Eva
Bestuurslid Sociale zaken
Sociaal@synergo.nl

Ps Zie ik je zaterdag aanstaande op het vrijwilligersfeest?!