Eerste zondag levert 100% score op

De zondagteams Synergo 4, 2 en 1 begonnen zondag in De Dreef aan de zaalcompetitie. Voor Synergo 1 betekende de wedstrijd tegen het Haagse Ready de rentree in de tweede klasse, na een jaar afwezigheid.

Voor Synergo 4 is het zaak om zo snel mogelijk te promoveren. Een groot deel van het team speelde vorig seizoen nog in het tweede, dat mede dankzij hun inspanningen nu zowel op het veld als in de zaal in de reserve tweede klasse speelt. De tegenstander DOT had zondag werkelijk helemaal niets in te brengen. Synergo 4 moest het spel zelf maken en dat lukte over het algemeen redelijk. Met de 22-4 einduitslag is de eerste plek natuurlijk meteen voor het vierde!

Na Synergo 4 was het de beurt aan het tweede. Het vernieuwde Synergo 2 heeft er een mooie eerste helft van de veldcompetitie opzitten. De start van de wedstrijd tegen Ready 2 was echter uiterst moeizaam. Aanvallend ging er veel mis en de Hagenezen kwamen daarom al snel op voorsprong. Bij 3-7, zo’n tien minuten voor rust, wist het tweede door hard te werken het tij eindelijk te keren, zodat de kleedkamers met ‘slechts’ een nipte 6-7 achterstand konden worden opgezocht.

In de tweede helft was het ‘erop en erover’ voor Synergo 2. Bij Ready mislukte werkelijk alles en Synergo 2 bouwde de verkregen voorsprong gestaag uit. Ready maakt er uiteindelijk nog twee en daar zette ons tweede tien doelpunten tegenover. Na zestig minuten korfbal stond er een afgetekende 16-9 overwinning op het scorebord. Na een goede eerste helft veld, nu ook een veelbelovende start in de zaal!

Synergo 1 mocht het eerste weekend van de zaalcompetitie zondagmiddag afsluiten tegen Ready 1. In de eerste helft was er een boeiend gevecht te zien tussen twee ploegen die weinig voor elkaar onderdeden. Het verschil moest deze wedstrijd in de tweede helft worden gemaakt.

Naarmate de wedstrijd vorderde, kreeg Synergo steeds meer controle op de wedstrijd. Verdedigend werden de Hagenezen gedwongen tot het nemen van veel noodschoten, maar aanvallend kon het verschil nog niet worden gemaakt. Tot vijf minuten voor tijd. Middels een aantal mooie treffers, werd er een niet meer te overbruggen gat geslagen met de opponent. De scheidsrechters floot af bij de stand van 17-13 in het voordeel van Synergo.

Al met al een veelbelovende start voor onze zondagteams. Op naar nieuwe kampioenschappen?