Synergo D2 wint weer

Wie had dat nou toch kunnen denken!? De D2 heeft de tweede overwinning op rij gehaald afgelopen zaterdag. Twee weken geleden hadden we na een spannende wedstrijd met een heel enthousiast publiek onze eerste overwinning behaald op het veld van Victum.

Nu moesten we aantreden tegen het Bosch, het ‘mysterieuze’ team van de competitie. Heel lang hebben wij namelijk niks over ze kunnen vinden, het enige wat we wisten was dat Victum van ze had verloren.

Eigenwijs

Nadat we onderaan de snelweg naar links gingen in plaats van rechts (ik noem geen namen, maar de bestuurder van de auto en de coach die naast hem zat dachten het beter te weten dan ik…) kwamen we er al snel achter dat dit niet de juiste route was, dus keerden we de auto weer en reden vervolgens wel de goede kant op.

Hierdoor hielden we weinig tijd over voor de voorbereiding en moesten dat dus snel in de kleedkamer doen terwijl de meiden hun korfbalschoenen aandeden.

Beginnen

Uiteindelijk begon de wedstrijd iets later, want het team van het Bosch kwam pas laat uit de kantine wat wel voordelig was voor ons. De meiden konden hierdoor nog even warmlopen en inschieten voor de wedstrijd. De scheidsrechter vond dat het tijd was om te beginnen en gaf het startsein. De meiden begonnen heel scherp en de bal wist amper de helft van het vak te halen in de aanval van Het Bosch. Onze verdediging was heel sterk en de meiden plukten de ene na de andere bal eruit als de bal het vak van Het Bosch in kwam.

Goals!

De aanval liep ook heel goed en ze wisten veel kansen te creëren, dit werd ook beloond met een mooie goal van Majdouline! Met de verdediging op slot had de aanval veel balbezit en konden ze dus mooie aanvallen laten zien. Helaas kwam er na de goal van Majdouline geen andere goal meer uit. Halverwege de eerste helft was de vakwissel en werden de rollen omgedraaid. Nu lukte het Bosch wel om te scoren, maar gelukkig wist onze aanval maarliefst 3 goals te maken! Deze goals waren van Rachella 2x en Jessie 1x. Ruststand 1-4.

Blij

In de rust was iedereen heel blij, maar we wisten ook heel goed dat we er nog niet waren en dat we dus net zo scherp moesten blijven in de eerste helft. In de tweede helft hadden de meiden een korte tijd een beetje een dipje en wist Het Bosch de score op 2-4 te brengen. Nadat de verdediging wat tips mee kreeg over dat ze wat minder risico’s moesten nemen en meer met hun tegenstander bezig moesten zijn, ging het weer goed en zat de verdediging weer op slot. De aanval had weer veel balbezit en Rachella wist nog eens 2x te scoren!

Weer gewonnen!

Allebei de vakken hebben goed samengespeeld en een echte prestatie neergezet! De wedstrijd werd met 2-6 gewonnen en iedereen vloog elkaar in de armen van blijheid. Het is echt een leuk gezicht hoe de meiden zijn gegroeid en een echt team zijn geworden! Hopelijk weten ze dit vast te houden en volgende week weer zo’n goede wedstrijd te spelen tegen Het Bosch.

Ka……..?!

De wedstrijd daarna is tegen de grote concurrent, voor het woord dat we op dit moment nog maar even niet noemen, SGV! De vorige keer eindigde deze wedstrijd in 4-4 gelijkspel dus dat belooft een spannende wedstrijd te worden.