D2 pakt eerste overwinning van het seizoen

Ja, jullie lezen het goed, de D2 heeft dan eindelijk de eerste overwinning van het seizoen binnen gehaald!

OverwinningD2Natuurlijk zijn wij meer dan trots op onze meiden, dat we na het eindsignaal wel konden huilen omdat het bijna voelde alsof ze kampioen waren geworden. Voor de meesten zal dit een overdreven reactie zijn, maar deze meiden hebben er letterlijk voor gestreden.

Het beging

De D2 heeft zeker geen makkelijk seizoen gehad. Na de zomer startte deze top meiden in de 2de klasse, dit was toch wel een tandje te hoog. Deze wedstrijden werden dik verloren en na veel gewissel met spelers en verschillende combinaties kwamen we er niet uit. Toch probeerden wij de spelers enthousiast te houden en ze te blijven motiveren dat het in de zaal beter zou gaan.

De zaal

Ook de zaal verliep stroef voor onze meiden. Maar er werden punten gepakt! Dat was al beter dan alles verliezen. In de zaal zijn deze 9 individuele meiden een team geworden. Door de vertrouwensoefening en door ervoor te zorgen dat ze als een team samen zouden gaan spelen. Helaas zat er in de zaal nog geen winst in.

Het veld (2)

Op naar het veld, een klasse omlaag. Zou het dan gaan gebeuren? Voor coaches en spelers zouden we een nieuwe start maken, na een zware eerste veldtraining waar veel emoties los kwamen. De meiden besloten ervoor om er met ze alle voor te gaan en er het beste van te maken.

Vorige week begon het veldseizoen weer. Met een gewonnen clinic van hoofdtrainer Peter Jonker werd er gewerkt aan 4-0. Al werd er meer gebruik gemaakt van de pizzapunt. Ze waren er erg positief over, dus Peter als je dit leest… je bent altijd welkom bij de meiden van de D2!!

Op naar de zaterdag, er lag sneeuw op het veld en het was koud. Maar de tegenstanders waren bikkels en kwamen door al die kou naar synergo. Wij hadden besloten een nieuwe start te maken en dat begon in het bespreekhok. De meiden waren vastberaden ervoor te gaan vechten. En dat hebben ze zeker laten zien. 4-4 was dan ook een verdiende uitslag.

Synergo-D2

 

ZATERDAG!

De voorbespreking werd gedaan door Fred. Ja dit is een coach in opkomst. Nee grapje, Kim en ik moesten beide eerder bij Victum zijn. Kim om te spelen en ik om op het koude veld van Victum reserve te zitten.

Het was een wedstrijd die tot het einde beide kanten op kon. Victum D5 kenden wij al van de zaal en hadden we 2x gelijk tegen gespeeld en waar we zeker van konden winnen. Maar ja, statistieken zeggen op zo’n moment niets. Gewoon goed je best doen en er als een team voor vechten. Er werd naar elkaar gekeken en ze moedigden elkaar aan. Ze waren aan het uitverdedigen en haalde veel ballen er tussen uit. Zo kwamen ze snel op een verdiende voorsprong door een korte kans van Bo. Dit is voor de D2 vaak een inkak-moment maar ze wisten zich te herpakken. Helaas net voor rust vloog de 1-1 erin.

Ze waren bereid om tot het uiterste te gaan deze wedstrijd en dat hebben ze zeker gedaan. Ze bleven vechten om de ballen er tussen uit te halen. Ondanks bepaalde keuzes van de scheids. De D2 was vastbesloten om te winnen en zou geen genoegen nemen met een gelijkspel. Sander Hofman gaf nog wat aanwijzingen en Rachella gooide er een doorloopbal in; 1-2. Het aftellen was begonnen. Maar de D2 heeft deze wedstrijd fantastisch uitgespeeld en heeft daarom terecht gewonnen!

Gefeliciteerd!

Meiden, van harte gefeliciteerd met jullie eerste overwinning. En het is niet te beschrijven hoe ongelofelijk trots wij op jullie zijn!

Nomi & Kim.