Boeiuuh, Kampioenuuh!!!

Na de historische kampioenswedstrijd tegen VIKO resteerde de A1 nog 1 laatste zaalwedstrijd. Deze speelden we in IJsselstein tegen Fortissimo. Aangezien het kampioenschap al was binnengesleept was het voor het eerst sinds 11 wedstrijden dat het niet van levensgroot belang was dat er werd gewonnen. De B´tejs en het grote publiek werden dus maar thuisgelaten.

Fortissimo speelde daarentegen zijn laatste zaalwedstrijd tegen de kampioen; een positie waarin de grootste prestaties worden geleverd. Zo speelde wij ooit in een laatste zaalwedstrijd gelijk tegen kampioen DOS, dat daarvoor elke wedstrijd met minstens 10 goals verschil had gewonnen. Altijd leuk om nog even roet in de kampioenstaart te gooien! Een overwinning tegen de ons zou voor Fortissimo toch nog een mooie afsluiting van het zaalseizoen betekenen.

Het zaalbeheer in IJsselstein was erg streng en de korfballers mochten pas het veld betreden om te gaan inschieten toen alle volleyballende mannetjes de kantine in waren verdwenen om hun bierbuiken te vullen. Ondanks de matige voorbereiding was de sfeer ontspannen en werd er soepel ingeschoten op de houten vloer voor de wedstrijd begon.

Aanval: Ilan, Rik, Sjoukje, Rinske

Verdediging: Lennart, Erik, Jolien, Janneke

Wissel: Mirjam

Natuurlijk vielen er al snel goals aan onze kant, maar ook Fortissmo was ook verassend doeltreffend. Al vroeg in de wedstrijd maakte Fortissimo een kleine uitloper naar 6-3. Nou kwamen wij hier natuurlijk niet om te verliezen, dus knokten we ons met georganiseerd spel en mooie schoten terug naar 6-7. De rest van de eerste helft bleven we voor staan en in de rust stond het 8-9.

Dat wij de beter ploeg waren, daarover was geen twijfel. Alleen nu moesten we nog de overwinning binnenslepen en dat was niet eenvoudig. Fortissimo was flink op dreef en wist in de tweede helft Synergo goed bij te houden, dat in hoog tempo scoorde. De stand liep op van 13-13 naar 16-16, de ploegen gaven elkaar dus geen ruimte. In de eindfase was Fortissimo net iets zuiverder in het afronden van de kansen dan wij. Dat kwam vooral doordat er net iets te nonchalant met de buitenkansjes werd omgegaan. Desalniettemin wisten we 18 keer te scoren, zeker geen slecht resultaat. Fortissimo wist echter 19 doelpunten te maken, waarmee het flink boven zichzelf uitsteeg. Dat wedstrijden tegen de kampioen speciale krachten opwekken leek hier dus wel bevestigd. Ondanks de uitslag was het toch een mooie, sportieve pot die goed was voor bijna 40 doelpunten.

Na de wedstrijd moest de A1 gelijk door naar de kantine, waar het gehuldigd en letterlijk gekroond werd samen met S1,S2,S3, en de C2. Na een paar mooie speeches van Anne barstte het kampioensfeest los. En als er iets is wat we bij Synergo goed kunnen, dan is het feesten! Het bier vloeide rijkelijk, de muziek van Mats galmde door de Synersoos en buiten werden de kampioenssigaren massaal weggepaft. Heel Synergo was in een kampioensroes. De meningen over de verloren wedstrijd van de A1 waren dan ook vrij eensgezind: Boeiuuh!