A1 knalt in de Midweek

Woensdagavond om half negen kwam de A1, versterkt met Jurriën, Ruth en Raquel, het parkeerterrein van Victum opgereden. De wedstrijd tegen Victum A3 was verplaatst naar woensdag en dus een typisch Midweekgevalletje geworden.

Gelukkig voor ons was onze trainer een doorgewinterde Midweekexpert voor wie het avondkorfbal geen geheimen had. Na zijn inspirerende peptalk ging de A1 op zoek naar een plek om warm te lopen. Dit viel nog niet mee want overal werd er getraind. Uiteindelijk, na uit verschillende ruimtes te zijn weggestuurd door mensen die overduidelijk een midweekse rotbui hadden, vonden we toch nog een klein stukje zaal langs een trainingsveld waar we onze spieren konden warmen voor de wedstrijd.

Aanval: Lennart, Erik, Rinske, Janneke

Verdediging: Rik, Ilan, Sjoukje, Jolien

Bank: Ruth, Raquel, Jurriën

De eerste helft liep gesmeerd; er werd weer fanatiek in de ballijnen verdedigd waardoor de aanvallen van Victum flink werd verstoord. In de aanval werden er maar liefst 55 kansen gecreëerd waaruit 6 keer werd gescoord. Victum scoorde maar twee keer uit een omdraaibal.

Het rustpraatje was dan ook voornamelijk positief. Enkele kritische noten: Rinske moest een grotere rol krijgen in de aanval, in de aanval moesten betere kansen worden gepakt en ondergetekende moest van minder ver gaan schieten.

Rinske vervulde haar taak vrijwel meteen na rust: ze nam een doorloopbal, liep haar tegenstander voorbij en veroorzaakte een strafworp. Na dertien minuten stond het 4-8. Het duurde een tijdje, maar na 14 minuten oefenen lukte het mij om twee omdraaiballen te scoren (het scoringspercentage is hierbij niet van belang). Victum werd steeds minder scherp en toen Jurriën en Ruth ook nog eens mochten spelen, was alle hoop voor Victum verloren. Het werd uiteindelijk 5-10.

Maar misschien nog wel belangrijker is dat VIKO A1, de koploper in onze poel, vandaag zijn eerste nederlaag heeft geleden tegen Fortissimo. Als we 2 maart VIKO weten te verslaan en de week daarna tegen Fortissimo winnen zijn we kampioen! Het worden twee pittige wedstijden, dus supporters zijn nodig!!!